Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ
Συνεχίζονται τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς

Συνεχίζονται τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθήνας. Το προσωπικό ολοένα συρρικνώνεται με απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις, ενώ και οι προσλήψεις νέων συμβασιούχων που έταζε η δημοτική αρχή μένουν γράμμα κενό. Αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μένουν εκτός σταθμών καθώς δεν υπάρχουν προσωπικό, πόροι, επαρκείς υποδομές, βούληση από πλευράς κυβέρνησης και δημοτικής αρχής για να ικανοποιηθούν οι διαρκώς διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, στον πέμπτο μήνα λειτουργίας των σταθμών για τη χρονιά 2012 - 2013, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου) διαπιστώθηκε ότι: Από τις 100 προσλήψεις συμβασιούχων που έταζε («άμεσα» μάλιστα, μέσω ΕΣΠΑ) το Σεπτέμβρη η δημοτική αρχή, το νούμερο περιορίστηκε κατόπιν από την κυβέρνηση σε 70, για να ειπωθεί προχτές ότι θα είναι μόλις 40. Εστω κι αυτοί ακόμα να πάνε στους σταθμούς καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι «περίπλοκες» διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΕΣΠΑ όπως δικαιολογούνται διοίκηση του ΔΒΑ και δημοτική αρχή.

Φέρουν ακέραια την ευθύνη. Και δικαιώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ που ανάμεσα σε άλλα ζητούσαν να ανανεώσει η δημοτική αρχή έστω με δίμηνες συμβάσεις την παραμονή στους σταθμούς δεκάδων συμβασιούχων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα φιλοξενίας των παιδιών, να εξσφαλιστεί κατά το δυνατόν η λειτουργία των σταθμών. Αντίθετα, η δημοτική διοίκηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να φύγουν οι συνολικά 272 συμβασιούχοι, αποχωρήσεις που σε συνδυασμό με τις δεκάδες συνταξιοδοτήσεις το τελευταίο διάστημα έχουν αποψιλώσει το προσωπικό, ανοίγοντας δρόμο ακόμα και για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, ενώ υπάρχουν 274 επιτυχόντες μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, για άμεση πρόσληψη στο Βρεφοκομείο (μόνιμοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων), η δημοτική αρχή δεν πιέζει την κυβέρνηση επιτέλους να τους προσλάβει. Επιπλέον, και προχτές από πλευράς διοίκησης ακούστηκαν πάλι λόγια περί κλεισίματος σταθμών. Θυμίζουμε ότι επί δημαρχίας Καμίνη έχουν κλείσει ήδη τέσσερις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες παιδιά εκτός σταθμών(2012-10-31 00:00:00.0)
Να μπει φρένο στις απολύσεις συμβασιούχων(2012-09-11 00:00:00.0)
Στον «αέρα» εργαζόμενοι, παιδιά, γονείς(2012-07-12 00:00:00.0)
Να εξαντληθούν οι δυνατότητες να γίνουν δεκτά τα παιδιά στους σταθμούς(2012-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ