Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Στους δρόμους στις 30 Γενάρη

Συμπαραστέκεται το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Σε πανελλαδική κινητοποίηση με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης προχωρούν την Τετάρτη 30 Γενάρη γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρα, απαιτώντας να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς στα καλλιτεχνικά μαθήματα.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας δηλώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και καλεί τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 30 Γενάρη.

Το Επιμελητήριο χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κατάσταση σήμερα στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η απαξίωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων εντάσσεται στην πολιτική της γενικότερης απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης, πολιτική που κάνει τη γνώση εμπορεύσιμο προϊόν και την παραδίδει βορά στην ιδιωτικοποίηση, πολιτική που καταστρέφει ό,τι καλό έχει ως τώρα (με τις θυσίες των εργαζομένων στην εκπαίδευση) οικοδομηθεί, όπως σήμερα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία». Το ΔΣ του ΕΕΤΕ στηρίζει τον αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, διεκδικώντας καλλιτεχνική παιδεία και αισθητική αγωγή για όλους τους μαθητές σε όλη τη διάρκεια ενός ενιαίου 12χρονου δημόσιου και υποχρεωτικού σχολείου και κάλυψη των αναγκών της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε προσωπικό, μεταφορά, υποδομές.

Τη στήριξη του στους αγώνες των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων εκφράζει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Απευθυνόμενους στους μαθητές των μουσικών σχολείων, ο Σύλλογος σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας σας μας αφορά, όχι μόνο επειδή στα πρόσωπά σας βλέπουμε τους αυριανούς μουσικούς, τους αυριανούς μας συναδέλφους. Η πολιτική που σας στερεί το δικαίωμα στην μόρφωση και στην καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι αυτή που στερεί σε εμάς, στους εργαζόμενους, στους γονείς σας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, που μας καταδικάζει στην ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ