Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ: «Ο λαός να απομονώσει τη δράση των φασιστών στις γειτονιές»
Ανακοίνωση για την άγρια δολοφονία του μετανάστη εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή στην περιοχή των Πετραλώνων σήμερα (σ.σ. χτες) το πρωί.
Αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κύκλο των ρατσιστικών επιθέσεων που εδώ και καιρό εξελίσσονται στις συνοικίες της Αθήνας.
Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για την καλλιέργεια του ρατσισμού, την ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.
Η επιχείρηση "νόμος και τάξη" με την ονομασία "Ξένιος Ζευς" δίνει κάλυψη και καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση φασιστικών ρατσιστικών συμμοριών. Η κρατική καταστολή και οι ρατσιστικές επιθέσεις αλληλοσυμπληρώνονται.
Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, μαζικά να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές. Να μην ανεχτούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου που σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο τον αγωνιζόμενο λαό».
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκαν 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Επίσης, στα σπίτια των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν τρία στιλέτα, αεροβόλο, δύο ρόπαλα, δύο σφαίρες πολεμικού όπλου, σιδερογροθιά και μεταλλικά σφαιρίδια.