Τετάρτη 16 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Επιμονή σε συγχωνεύσεις και σύνθλιψη υπηρεσιών

Υπό καρατόμηση το 3ο Θεραπευτήριο του πρώην ΙΚΑ ή η «Πολυκλινική» στο κέντρο της Αθήνας

Την επιλογή της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συνθλίψει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να ακρωτηριάσει, επιπλέον, τις ήδη υποβαθμισμένες δημόσιες δομές Υγείας σηματοδοτεί η χτεσινή σύσκεψη στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής στην οποία ήταν παρόντες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο γενικός γραμματέας Πελοπίδας Καλλίρης, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Βασίλης Κοντοζαμάνης και οι διοικητές των νοσοκομείων της ΥΠΕ.

Ηδη με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων καταργήθηκαν δύο πρώην Θεραπευτήρια του ΙΚΑ (1ο και 7ο), ενώ με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναμένεται να καταργηθεί και το 3ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ που βρίσκεται στην πλατεία Κάνιγγος, και το οποίο έχει διασυνδεθεί με τον «Ευαγγελισμό». Ως εναλλακτική πρόταση -πριν την τελική απόφαση- παρουσιάζεται η κατάργηση της «Πολυκλινικής», που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς, και επίσης έχει διασυνδεθεί με τον «Ευαγγελισμό». Στους ίδιους σχεδιασμούς εντάσσονται η μετακίνηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στο «Σισμανόγλειο» και η συγχώνευση του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το Νοσοκομείο της Λήμνου.

Επίσης ο Ανδρέας Λυκουρέντζος επανέλαβε την απόφαση της συγκυβέρνησης για τις «συνενώσεις 661 κλινικών και τμημάτων» που θα οδηγήσει στην κατάργηση 11.000 κλινών, καθώς και σε ανατροπές τόσο για τη νοσηλεία των αρρώστων, όσο και για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ