Σάββατο 12 Γενάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τροπολογία του ΚΚΕ για το τεχνικό - εργαστηριακό προσωπικό των ΑΕΙ

Τροπολογία με την οποία αποκαθίσταται εργασιακά το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) των ΑΕΙ κατέθεσε το ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του ΚΚΕ αναφέρεται:

«Oι εργαζόμενοι του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού αποτελούν κομμάτι των εργαζομένων στα ΑΕΙ που έχει πληγεί και πλήττεται από την εφαρμοζόμενη πολιτική παλιότερα και σήμερα από την τρικομματική κυβέρνηση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, η άρση της μονιμότητας του ΕΤΕΠ, η περικοπή μισθών και συντάξεων, που υλοποιούνται μέσω του Πανεπιστημίου της αγοράς.

Με τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής αποκαθίσταται ένας σημαντικός αριθμός ήδη εργαζομένων των ΑΕΙ, στην κατηγορία του ΕΤΕΠ, για τους οποίους ο Νόμος 4009/2011 δεν προέβλεπε καμία εργασιακή κατοχύρωση, αφήνοντας αυτούς έκθετους απέναντι σε δυσμενείς εργασιακές εξελίξεις, περαιτέρω υποβάθμιση εργασιακών δικαιωμάτων, έως και απολύσεις».

Με την τροπολογία του το ΚΚΕ προτείνει να προστεθεί στην παρ. 6 του άρθρ. 29 του Ν. 4009/2011 μια παράγραφος ως εξής:

«Τα κατά τη δημοσίευση του παρόντος υπηρετούντα μέλη ΕΤΕΠ εντάσσονται αυτοδίκαια σε θέσεις της κατηγορίας προσωπικού ΕΤΕΠ, με το ίδιο νομικό καθεστώς και ως προς τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, και ασκούν τα ίδια καθήκοντα που ασκούσαν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ