Πέμπτη 22 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Τηλεόραση
Παζάρια ... για εφτά

Σήμερα συνεδριάζει το Κλιμάκιο Εξέτασης Αιτήσεων Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλέορασης. Τα μέλη του Κλιμακίου αναμένεται να καταλήξουν στην πρότασή τους για τους επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Αττικής, που θα πάρουν άδεια για τη «μεταβατική περίοδο», όπως την έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας. Αρκετές είναι οι πιέσεις που δέχονται τα μέλη του ΕΣΡ για να «περάσουν» ραδιοφωνικούς σταθμούς που δε συμπεριλαμβάνονται στους 20 μοριοδοτηθέντες για χορήγηση άδειας. Την τελική αποφαση θα τη λάβει η Ολομέλεια του ΕΣΡ, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση δε θα προεδρεύει ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης, αλλά ο αναπληρωτής πρόεδρος Σπύρος Φλογαΐτης, ο οποίος είναι επικεφαλής και του Κλιμακίου εξέτασης των αιτήσεων. Στην ίδια συνεδρίαση, το ΕΣΡ θα πάρει απόφαση για τους τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς που ισοβαθμούν («ΣΚΑΪ», «ALPHA NEWS», «Ράδιο Σίτι») στην 19η θέση για τη χορήγηση των 20 αδειών στο Λεκανοπέδιο.

Τα μέλη του ΕΣΡ που έχουν υποδειχθεί από το ΚΚΕ Παύλος Αλέπης τακτικό μέλος και Γιάννης Ζαγγανάς αναπληρωματικό, έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και δε συμμετέχουν στη διαδικασία της «υπόδειξης» των επτά ραδιοφωνικών σταθμών. Στο αίτημα του υπουργού Τύπου για να υποδείξει τους «7» προσωρινούς «τυχερούς», ο Παύλος Αλέπης, στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΣΡ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, τόνισε ότι το ΕΣΡ έχει ήδη διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη του για 51 σταθμούς. Η μοριοδότηση αυτή, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε με βάση τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Ο Παύλος Αλέπης τόνισε, επίσης, ότι θα απέχει και δε θα πάρει μέρος σε μια διαδικασία «παζαρέματος» για να περάσουν «από την πίσω πόρτα» ραδιοφωνικοί σταθμοί που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Ο Δημήτρης Ρέππας, λόγω και της έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου των Σπάτων, έχει ζητήσει απο το ΕΣΡ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα να έχει καταλήξει στην αξιολόγηση και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα του «υποδείξει». Η συνεδρίαση του Κλιμακίου του ΕΣΡ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απογευμα μετά το πέρας της συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΣΡ.

Στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του ΕΣΡ, περιλαμβάνεται εκ νέου το θέμα των δικτυώσεων ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Αττικής με ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Σε ακρόαση έχουν κληθεί εκπρόσωποι του «ΣΚΑΪ» και του «Ράδιο Ζήτα», του «ALPHA NEWS» και του «Ράδιο Κρόνος» Θεσσαλονίκης, του «Φλας 9,61» και του «Ράδιο Φλας» Θεσσαλονίκης, του «Planet» και του «Ράδιο Πλανήτης» Θεσσαλονίκης. Το ΕΣΡ αναμένεται επίσης σήμερα να πάρει αποφάσεις για παραβιάσεις τηλεοπτικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ