Καταγγελία του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ
Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος δυο μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών σε βάρος δυο στελεχών της ΚΝΕ το βράδυ της 5/12/2012.
Η αστυνομία σταμάτησε το όχημα όπου επέβαιναν οι δύο σύντροφοι στην οδό Γιαννιτσών και χωρίς να κάνει καν τυπικό έλεγχο για την εξακρίβωση της ταυτότητάς τους προσπάθησαν να προχωρήσουν σε σωματικό έλεγχο. Οταν ζητήθηκε από τα στελέχη της ΚΝΕ να γίνει ο έλεγχος παρουσία δικηγόρου, ζήτησαν δηλαδή κάτι που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, οι αστυνομικοί όχι απλώς αρνήθηκαν αλλά τους συνέλαβαν για απείθεια.
Στη συνέχεια για δύο ώρες στο τμήμα δεν τους επέτρεπαν να επικοινωνήσουν ούτε τηλεφωνικά με κανέναν, ενώ όταν τελικά επικοινώνησαν με δικηγόρο, ο οποίος όταν έσπευσε στο τμήμα, του απαγόρευσαν να δει τους κρατούμενους. Οι δύο σύντροφοι κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα μαζί με κρατούμενους του κοινού ποινικού δικαίου.
Πρόκειται για σωρεία παραβάσεων στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων που μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Γέλιουνται αν νομίζουν, το αστικό κράτος και τα όργανά του, πως αυτές οι πρακτικές μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να βάλουν εμπόδια στη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς. Η κυβέρνηση έχει σοβαρή πολιτική ευθύνη και γι' αυτό το περιστατικό που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».