Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές

Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι σύλλογοι και οι ομάδες της Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης

Στον απόηχο του πρόσφατου 11ου Συνεδρίου και με τις αποφάσεις του να δίνουν τον τόνο, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ την παναττική τους σύσκεψη. «Κάθε σύλλογος και ομάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στην περιοχή του», ανέφερε στην εισήγησή της η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη, και οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν έδειξαν πως οι δυνάμεις της ΟΓΕ έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές και είναι έτοιμες για δράση.

Ο σύλλογος στο Παγκράτι βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα σούπερ-μάρκετ «ΕΧΤRΑ» που κινητοποιούνται ενάντια στις μειώσεις μισθών και τις απολύσεις. Οι εργαζόμενες γνώριζαν το σύλλογο, μέσα από τις εξορμήσεις που είχε πραγματοποιήσει στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο, και όταν αποφάσισαν να κάνουν το βήμα, να ξεπεράσουν το φόβο και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, απευθύνθηκαν σε αυτόν.

Ο σύλλογος της Αγίας Παρασκευής συζήτησε με τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου που παλεύουν ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, έβγαλε ψήφισμα συμπαράστασης το οποίο διαβάστηκε από τους εργαζόμενους στη συνέλευσή τους.

Αντίστοιχα, η ομάδα του Διονύσου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της «ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Μια σειρά σύλλογοι και ομάδες έχουν ήδη προγραμματίσει, είτε αυτοτελώς είτε στα πλαίσια των Λαϊκών Επιτροπών, εκδηλώσεις για τα παιδιά. Οι σχετικές πρωτοβουλίες θα πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι μέρες των γιορτών, σε μια προσπάθεια να εκφραστεί και με τον τρόπο αυτό η ταξική αλληλεγγύη στις οικογένειες των ανέργων. Στο μέτωπο αυτό, οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ δίνουν καθημερινά μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες: Για την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους και απλήρωτους εργαζόμενους, για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων και των παιδιών τους.

Πρωτοβουλίες για τον υποσιτισμό των μαθητών πήρε στα πλαίσια της Λαϊκής Επιτροπής ο σύλλογος της Μεταμόρφωσης, που διεκδίκησε με παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την παροχή ενός γεύματος καθημερινά σε κάθε μαθητή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ