Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαιτούν θέρμανση φτηνή για όλο το λαό

Θέρμανση φτηνή για το λαό απαίτησαν οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, με κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στα γραφεία της Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, σε Μοναστηρίου (Μενεμένη), Παπαναστασίου (Δήμο Θεσσαλονίκης) και Καλαμαριά.

Βασικό αίτημα και διεκδίκηση η φθηνή θέρμανση για το λαό, η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου, η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το πετρέλαιο θέρμανσης. Αντιπροσωπείες των Λαϊκών Επιτροπών συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και απαίτησαν να μην κόβουν την παροχή φυσικού αερίου σε κανένα σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας που αδυνατεί να το πληρώσει.

Ο εμπορικός Διευθυντής της ΕΠΑ στα γραφεία της εταιρείας στη Μενεμένη, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε να μη γίνεται διακοπή παροχής αερίου σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και θα γίνονται μακροχρόνιοι διακανονισμοί, ιδιαίτερα για τους άνεργους.

Ο εκπρόσωπος της ΕΠΑ στα γραφεία της Παπαναστασίου, αναγνώρισε ότι έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός αυτών που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς και ζητάνε διακανονισμούς.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

H Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 11 - 2 το μεσημέρι, στο κτίριο του Συλλόγου Γυναικών Καλλιθέας (στοά Καραντινού κοντά στην πλ. Δαβάκη) και στο Συνδικάτο Οικοδόμων και Συνταξιούχων (Αριστείδου 92).

ΝΟΤΙΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Νοτίου Τομέα (Θεομήτορος 59, Αλιμος), οργανώνουν σήμερα στις 10 π.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Αγώνα Νοτίων Συνοικιών Αθήνας (Καλλιθέα, Μπραχάμι, Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη), διεκδικώντας τη δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η Λαϊκή Επιτροπή διεκδικεί: Δωρεάν κάρτα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, συνταξιούχους, ΑΜΕΑ, Μείωση 50% της τιμής των εισιτηρίων για τους εργαζόμενους, να σβηστούν τα πρόστιμα των ανέργων. Με ανακοίνωσή τους, ανάμεσα στα άλλα, καταγγέλλουν: «Μας παραπέμπουν από τον έναν στον άλλο και μας κοροϊδεύουν. Απαιτούμε απάντηση. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και οφείλουν να βρουν λύση πάση θυσία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ