Εκδήλωση για τον «τρομονόμο» έγινε προχτές στον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης
«Να φουντώσει ο αγώνας για να μην περάσει ο "τρομονόμος"», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι παραβρισκόμενοι σε εκδήλωση-συγκέντρωση που έγινε για τον «τρομονόμο» προχτές στην Πάτρα, με διοργανωτές το Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας και την Κίνηση για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Λαϊκών Ελευθεριών.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, οι ομιλητές κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω του «τρομονόμου» να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Τάκης Παππάς, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος τόνισε ότι με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου:
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Κίτσος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι η καταστολή του εγκλήματος. «Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει - υπογράμμισε - είναι επαρκές για την αντιμετώπιση κάθε εγκληματικής ενέργειας. Ο νομικός κόσμος της χώρας είναι αντίθετος σε αυτές τις ρυθμίσεις και θα αγωνιστεί να μη γίνουν νόμος του κράτους. Γι' αυτό και το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας αποφάσισε με τη συμμετοχή του να στηρίξει τις προσπάθειες της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και των Λαϊκών Ελευθεριών».
Ο Χρήστος Γεωργίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στους κινδύνους από την καθιέρωση της υποχρεωτικής λήψης DNA. Με επιστημονικά επιχειρήματα τεκμηρίωσε το διαβλητό της παραπάνω εξέτασης. Τέλος, υπογράμμισε πως δεν είναι μόνο η κατάργηση των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η ευκολία με την οποία θα μπορούν να κατασκευάζονται ένοχοι.
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, ανέφερε ότι πριν ακόμα το νομοσχέδιο ψηφιστεί άρχισε ουσιαστικά η εφαρμογή του και ανέφερε την αυθαίρετη πράξη αστυνομικών να προβούν σε πράξεις αυτοψίας με τη μέθοδο της ανάλυσης γενετικού υλικού (DNA) από δύο κατηγορούμενους νεαρούς στη Θεσσαλονίκη. «Αστυνομικές δυνάμεις πριν λίγες μέρες - σημείωσε - "συνόδεψαν" τους αγρότες που δικάζονταν στο Εφετείο της Πάτρας από τον Πύργο μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο. Στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουμε δίκες οικοδόμων, φιλειρηνικού κινήματος, αγροτών κ.ά. Χρειάζεται με κάθε τρόπο να οργανώσουμε τη συμπαράστασή μας σε κάθε πολίτη που διώκεται, γιατί αγωνίζεται υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του».
Ο Βασίλης Ασπρούλιας, δικηγόρος και μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας της Κίνησης, τους στόχους και τους σκοπούς της. Στη συνέχεια κάλεσε τους φορείς να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα κατά του λεγόμενου «τρομονόμου» και εξήγγειλε εκ μέρους της Κίνησης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη μέρα που το αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό αυτό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν όλοι οι συγκεντρωμένοι.
Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ακόμα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Τάκης Αντωνόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, Ρίτα Αρβανιτάκη, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, Νίκος Θεοφιλάτος, και πολλοί άλλοι.
Δεκάδες εκατοντάδες υπογραφές συγκεντρώνονται καθημερινά, με αίτημα την απόσυρση του «τρομονόμου». Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι οι: Τάκης Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Ειρήνη Γκέστα, συμβολαιογράφος, Βασίλης Τσελεπίδης, πρόεδρος «Φάρου Ποντίων», Φώτης Λάζαρης, αρχιτέκτονας, Χαρ. Ευαγγελάτος, αναισθησιολόγος, Θ. Τζαμαλούκας, δικηγόρος, Τάκης Πετρόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Κώστας Πελετίδης, γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Πάτρας.