Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Φοβούνται τους εργατικούς αγώνες

Σε χτεσινό του σχόλιο, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Αυτές τις μέρες με αφορμή τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ για τις απολύσεις και τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού εργασίας σε βάρος των Ελλήνων εργαζομένων, όλα τα φερέφωνα του κεφαλαίου - δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, σχολιαστές, κυβερνητικά στελέχη - έτρεξαν να καταδικάσουν την εργατική βία.

Στην πραγματικότητα, βλέποντας και τις εικόνες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν άφοβα τις δυνάμεις καταστολής, ξορκίζουν το φόβο τους. Εχοντας συνείδηση του τι μπορεί να γίνει αν η αγανάκτηση και ο θυμός μετατραπούν σε αφοβία, σε συνειδητή και οργανωμένη δράση, προσπαθούν να προλάβουν.

Καλά κάνουν και φοβούνται! Γελιούνται όσοι από αυτούς πιστεύουν ότι στη βία των απολύσεων, της διαθεσιμότητας, της απλήρωτης δουλειάς, των εκβιασμών παντός είδους των εργοδοτών, στην ιδεολογική τρομοκρατία, στη βία των χαρατσιών, στη βία των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, των φασιστικών μορφωμάτων σαν τη Χρυσή Αυγή, οι εργαζόμενοι θα απαντάνε με προσευχές και τριαντάφυλλα.

Η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν τις θύελλες της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της άγριας εκμετάλλευσης και να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα εισπράξουν τους οργανωμένους συνειδητούς ανέμους της εργατικής τάξης, πριν από όλα σε κάθε χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ