Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αρνήθηκαν να συζητήσουν ψήφισμα για τη «Χρυσή Αυγή»

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο ΔΣ της ΠΕΔ Θεσσαλίας δε δέχτηκαν να μπει προς ψήφιση στη συνεδρίαση ψήφισμα για τη «Χρυσή Αυγή» το οποίο κατέθεσαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο ψήφισμα, που κατατέθηκε με αφορμή τη συμμετοχή της «Χρυσής Αυγής», κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του δημάρχου Κιλελέρ, σε εκδήλωση προς τιμήν σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς πατριωτών, που πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, καταγγέλλονται όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της υποχρέωσης να προσκαλούν σε τέτοιες εκδηλώσεις είτε το κόμμα της «Χρυσής Αυγής», είτε βουλευτές του, με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής τάξης και του σεβασμού των θεσμών.

Με πρόσχημα ότι πρόκειται για πολιτικό ζήτημα, ο Ρ. Κομήτσας, πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ -ανήκει στο ΠΑΣΟΚ- απέρριψε την πρόταση των συμβούλων του ΚΚΕ και μαζί του συμφώνησαν και οι άλλοι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν έμεινε, όμως, μόνο «στα τυπικά», αλλά προχώρησε και επί της ουσίας επιμένοντας στη θέση ότι η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να προσκαλεί και τους εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής». Κι απαντώντας στην επισήμανση του συμβούλου του ΚΚΕ, Χρ. Τέγου, ότι «δεν αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση να καλούνται οι ομοϊδεάτες των θυτών να "τιμήσουν" τα θύματα», επιδόθηκε σε αντικομμουνιστικές κορόνες, που χρησιμοποιούνται από διάφορους, στο πλαίσιο της θεωρίας των «δυο άκρων».

Η στάση σας αυτή -επεσήμανε ο Χρ. Τέγος- ουσιαστικά ενθαρρύνει τη «Χρυσή Αυγή» να συνεχίσει και να εντείνει τη φασιστική δράση της σε βάρος του λαού μας. Και βεβαίως οι απόψεις σας απηχούν τις θέσεις των αστικών κομμάτων σας τα οποία, με την πολιτική τους, τροφοδοτούν και ενισχύουν τη «Χρυσή Αυγή», ενώ στα λόγια, και για «για τα μάτια του κόσμου», την καταγγέλλουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ