Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Καμία συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κάλεσμα της ΔΗΠΑΚ στους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς ΤΕΙ

Από τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης στο ΑΠΘ

MotionTeam

Από τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης στο ΑΠΘ
Η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» με ανακοίνωσή της καλεί «να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, να μην περάσουν τα νέα μέτρα» και «χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των συναδέλφων, των φοιτητών και των εργαζομένων στα ΑΕΙ που παρά τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη δυσφήμιση και την τρομοκράτηση αντιστέκονται στην εφαρμογή των νόμων 4009/11 και 4076/12 και παλεύουν ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και την υποταγή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παράλληλα καταδικάζει «τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών του χώρου, και ιδιαίτερα της ΠΟΣΔΕΠ, που έχουν απεμπολήσει τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Οι ηγεσίες αυτές έχουν συνδέσει τα συμφέροντα του πανεπιστημιακού δασκάλου με την ετεροαπασχόληση και την επιχειρηματική δραστηριότητα με μοχλό το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους πανεπιστημιακούς, «που θεωρούν ότι η υποταγή των πανεπιστημίων σε επιχειρηματικά συμφέροντα υπονομεύει την ίδια την εξέλιξη των επιστημών, την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη δημοκρατία να συμβάλλουν στην καταδίκη και την απόρριψη του νέου θεσμικού πλαισίου», «να μη συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, να μη στηρίξουν την εφαρμογή της, να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους την παραπέρα διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

Καλεί τους Συλλόγους «να συντονίσουν τον αγώνα με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα ιδρύματα ενάντια στην εφαρμογή των ν. 4009/11 και 4076/12, στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ (σ.σ. καταργήσεις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων» και σε κάθε αντιδραστική αλλαγή στα ΑΕΙ. Να αντιταχθούν στην οικονομική ασφυξία των ιδρυμάτων, στη μείωση των μισθών μας, στο σύνολο των νέων μέτρων συγκυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ, που μας καταδικάζουν μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού στη φτώχεια και τη χρεοκοπία.

Να αγωνιστούν για τη διαμόρφωση Ανώτατης Εκπαίδευσης ενιαίας, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, σύγχρονης, υψηλού επιπέδου, με δημοκρατική λειτουργία, που θα στοχεύει στην ολόπλευρη μόρφωση του λαού και στην αποκάλυψη της επιστημονικής αλήθειας. Για έρευνα που θα υπηρετεί την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων και την ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του ελληνικού λαού».

Δεν έγιναν εκλογές στο ΠΑΜΑΚ και στο ΑΠΘ

Δεν έγιναν, χτες, εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), για τα μέλη ΔΕΠ, και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για «εκπρόσωπο» φοιτητών, μετά από κινητοποιήσεις φοιτητών και διδασκόντων. Να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία των ιδρυμάτων οι «εκλογές» γίνονται μόνο «ηλεκτρονικά», αφού φοιτητές και πανεπιστημιακοί, με αποφάσεις των Συλλόγων τους μπλοκάρουν τις διαδικασίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεκάδες φοιτητικοί Σύλλογοι έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις, είτε μέσω ΔΣ είτε με ΓΣ. Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες έχουν γίνει στο Χαροκόπειο και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Ηλεκτρονικές ψηφοφορίες προγραμματίζονται στο ΤΕΙ Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σήμερα, στο ΑΠΘ και στο Πάντειο αύριο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην ΑΣΟΕΕ την Παρασκευή, στη Γεωπονική και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας τη Δευτέρα 12 Νοέμβρη. Εκλογές με κάλπη προγραμματίζονται να γίνουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης την Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ