Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Θρύλοι και ... ομίχλη

Η περιπέτεια «Ο θρύλος του Ζορό», σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ, θα μεταδοθεί απόψε στις 21.00 από τον ALPHA.

Σαν Φρανσίσκο, 1850. Ο Ζορό ζει πλέον μία ήσυχη οικογενειακή ζωή με το μικρό του γιο, Χουάν, και τη σύζυγό του Ελένα, προσπαθώντας να τηρήσει την υπόσχεση που της έχει δώσει, να μείνει μακριά από την επικίνδυνη δράση και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ως Αλεχάντρο ντε λα Βέγκα. Ομως οι εκκρεμότητες από το παρελθόν δεν έχουν κλείσει και οι ίδιοι άνθρωποι που ήθελαν να εμποδίσουν την Καλιφόρνια να γίνει μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ, ετοιμάζονται πάλι να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Η υπόσχεση που έχει δώσει στη γοητευτική του σύζυγο κινδυνεύει πλέον να τιναχτεί στον αέρα, καθώς ο Ζορό αισθάνεται ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τους σταματήσει. Η ρήξη με την ίδια του την οικογένεια, παράλληλα με τους παρανόμους, δεν είναι πλέον μακριά...

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούφους Σιούελ.

Η κοινωνική ταινία «Σπίτι από άμμο και ομίχλη», σε σκηνοθεσία Βαντίμ Πέρελμαν, θα μεταδοθεί στη 01.00 από τη ΝΕΤ.

Μερικές φορές, αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους δεν είναι τα μίση τους, αλλά οι ίδιες τους οι ελπίδες. Με αυτή την αλήθεια καταπιάνεται η αξιόλογη ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου στον κινηματογράφο, σκηνοθέτη Βαντίμ Πέρελμαν, βασισμένη στο ομώνυμο «μπεστ σέλερ», με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και την Τζένιφερ Κόνελι, οι οποίοι αμφότεροι διεκδικούν ένα σπίτι, για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

Αυτό που ξεκινάει σαν διαμάχη για ένα μικρό σπίτι εξελίσσεται σε μια σύγκρουση πολιτισμών. Το «Σπίτι από άμμο και ομίχλη» είναι μια ιστορία για τη μετανάστευση σε μια καινούρια χώρα και για ανθρώπους που αισθάνονται μετανάστες στη δική τους χώρα. Ηρωες που ψάχνουν μια στέγη, θέλουν από κάπου να «πιαστούν», να εκπληρώσουν τις κρυφές τους επιθυμίες, να καλύψουν την ανασφάλειά τους. Μελαγχολικό περιεχόμενο με μελοδραματικά στοιχεία και πεσιμιστικό φινάλε... Διαφορετικό στιλ ταινίας για την αμερικανική βιομηχανία, με καλές ερμηνείες και ωραία σκηνοθεσία. Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 Οσκαρ, A΄ ανδρικού ρόλου (Μπεν Κίνγκσλεϊ), B΄ γυναικείου ρόλου (Σόρε Αγκντάσλου) και Μουσικής (Τζέιμς Χόρνερ).

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κιμ Ντίκενς, Κία Τζαμ, Ρον Ελνταρντ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ