Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγωνιστικός «συναγερμός» των μουσικών

Η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (11/10) ψήφισε το πλαίσιο πάλης και τον προγραμματισμό δράσης που εισηγήθηκε το ΔΣ του σωματείου. Επίσης, προχώρησε σε συγκρότηση επιτροπής ανέργων, για την εξειδίκευση της δουλειάς για τους άνεργους που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

Με βάση τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ο ΠΜΣ, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τις παρακάτω άμεσες κινητοποιήσεις του κλάδου:

1) Αύριο (17/10) στις 12 μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 27) ενάντια στην κατάργηση του εποχικού επιδόματος και για μέτρα προστασίας των ανέργων, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία των κλάδων του επισιτισμού, οικοδόμων, ξενοδοχοϋπαλλήλων. Προσυγκέντρωση στις 11.30 στα γραφεία του ΠΜΣ (Σαπφούς 10).

2) Συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία (18/1) και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του ΠΜΣ. «Κατεβάζουμε τα όργανα, δεν δουλεύουμε, δεν κάνουμε πρόβες ή μαθήματα» τονίζει ο ΠΜΣ.

3) Στις 25/10 μεγάλη κινητοποίηση του κλάδου (νυχτερινά κέντρα, μουσικά σύνολα, καθηγητές μουσικής κ.ά.) προς τη Βουλή, προκειμένου να καταθέσει στην κυβέρνηση και στα κόμματα το πλαίσιο πάλης που ψήφισε η συνέλευση.

«Συνάδελφοι, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο» - αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΜΣ - «Να συζητηθεί άμεσα σε κάθε χώρο το πλαίσιο πάλης και ο προγραμματισμός του συλλόγου.

  • Καλούμε τους εργαζόμενους στα Μουσικά Σύνολα μέσα από γενικές συνελεύσεις να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου.
  • Καλούμε τους μουσικούς των νυχτερινών κέντρων και τους καθηγητές μουσικής να προχωρήσουν σε συσκέψεις.

Η επίθεση που δεχόμαστε, ως κλάδος και ως τμήμα της εργατικής τάξης, είναι συντριπτική και στόχο έχει να επιβάλλει τη σύγχρονη δουλεία, να εργαζόμαστε με αντίτιμο ένα πιάτο φαγητό.

Πρέπει τώρα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να σηκώσουμε την κοινή μας υπόθεση, τον αγώνα για τα δικαιώματά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ