Κυριακή 14 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΕΑΑΝ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ
Δράση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές

Μαζική ήταν η χτεσινή σύσκεψη ενόψει και της απεργίας

Η μαζική συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους στην απεργία και στη διαδήλωση στο πλευρό των αγωνιστικών δυνάμεων του αναπηρικού κινήματος και συσπείρωση περισσότερων δυνάμεων στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και στον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής συζητήθηκε σε σύσκεψη χτες το απόγευμα. Η σύσκεψη έγινε με φόντο την επίθεση της συγκυβέρνησης που είναι σφοδρή, όπως αποκαλύπτει και η προπαγάνδα για ανάπηρους και συνταξιούχους «μαϊμού» από τη μία, και με τις προσπάθειες των συμβιβασμένων δυνάμεων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος να περιορίσουν τη δράση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου.

Οπως καταγγέλθηκε από πολλούς γονείς ΑμεΑ, ο επικεφαλής των γονιών των μαθητών του «Σικιαρίδειου» (σ.σ. ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) αρνείται με κάθε τρόπο να οργανώσει κοινές συσκέψεις και κινητοποιήσεις για να ανοίξει ξανά το Ιδρυμα. Αντίστοιχα στο Περιβολάκι οι 2 από τις 3 δομές για παιδιά με αυτισμό είναι κλειστές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και 43 εργαζόμενοι ετοιμάζονται να απολυθούν. Ωστόσο η πλειοψηφία του συλλόγου εργαζομένων (δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) μόλις πριν από λίγες μέρες δημοσιοποίησε το ζήτημα και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει όλα τα κόμματα, ούτε τη ΣΕΑΑΝ και τον Ενιαίο Σύλλογο.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε εμπειρία για την ανάγκη να στήνονται επιτροπές αγώνα σε όλους τους χώρους και τα ειδικά σχολεία, όπου οι σύλλογοι είναι αδρανείς και συμβιβασμένοι.

Για την προετοιμασία της απεργίας

Στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ένα πρόγραμμα δράσης μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας:

Επισκέψεις σε χώρους Υγείας - Πρόνοιας (π.χ. «Σικιαρίδειο», Ασυλο Ανιάτων).

Κάλεσμα σε ΔΣ συλλόγων αναπήρων και χρονίως πασχόντων να πάρουν αποφάσεις και μέτρα για συμμετοχή στην απεργία.

Τη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι παρέμβαση στα κεντρικά των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Αγίου Κωνσταντίνου 8).

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα γίνει κινητοποίηση των τυφλών στο υπουργείο Εργασίας.

Η προσυγκέντρωση της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου Συλλόγου είναι την Πέμπτη, στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ