Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πετρέλαιο θέρμανσης

Τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργανώθηκε, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια και του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, με συμμετοχή εργατικών και κοινωνικών φορέων της Φλώρινας.

Η κινητοποίηση θα γίνει την ημέρα έναρξης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης οπότε θα ισχύσει η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με του πετρελαίου κίνησης. Μέτρο που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, και θα οδηγήσει επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης. Ειδικότερα για την περιοχή της Φλώρινας, αλλά και τους άλλους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, που πλήττεται από βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα, οι επιπτώσεις στη λαϊκή οικογένεια, τα μικρομάγαζα και τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και για τα σχολεία (αφού οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο), τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα, θα είναι δραματικές.

Οι φορείς που διοργανώνουν την κινητοποίηση σημειώνουν ότι «η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης είναι ένας ακόμα κρίκος στην κλιμακούμενη επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στο λαό. Αποτελεί πρόσχημα το "επιχείρημα" της κυβέρνησης ότι με αυτόν τον τρόπο θα χτυπηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα, αφού αφήνεται ανέγγιχτο όλο το κύκλωμα διακίνησης καυσίμων και τα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαιοειδών. Αποτελούν κοροϊδία οι δήθεν "ενισχύσεις" από την υποτιθέμενη επιστροφή του φόρου, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που δικαιούνται επίδομα». Και καλούν το λαό να ξεσηκωθεί για να μην περάσει το μέτρο, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς θέρμανση(2012-12-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πετρέλαιο θέρμανσης(2012-10-13 00:00:00.0)
Να καταργηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης(2012-07-12 00:00:00.0)
Οι «ελαφρύνσεις» προκαλούν επιβάρυνση!(2002-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ