Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Ο Ζαν Ρενουάρ υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας «Η Ελενα και οι άντρες», που θα προβληθεί απόψε στις 23.10 από το κανάλι της Βουλής.

Πρωταγωνίστρια η Ινγκριντ Μπέργκμαν στο ρόλο της Ελενα Σοκορόφσκα, ξεπεσμένης Πολωνής αριστοκράτισσας, που καίει τις ανδρικές καρδιές που συναντά στο Παρίσι τα τέλη του 19ου αιώνα... Ο ίδιος ο δημιουργός έχει δηλώσει ότι αυτό που τον ενέπνευσε να γυρίσει την ταινία ήταν πάνω απ' όλα η ιδέα να κινηματογραφήσει την Ινγκριντ Μπέργκμαν, «την εκπληκτική αυτή γυναίκα σε κάτι κωμικό. Είχα την αίσθηση ότι το είχε ανάγκη, ότι οι κωμικές καταστάσεις θα έρχονταν γάντι στην εξέλιξη της καριέρας της. Τολμώ δε να πω ότι δε σκεφτόμουν τόσο την επιτυχία της ταινίας, όσο την ίδια την Μπέργκμαν. Στην πορεία, βέβαια, με τράβηξαν, με γράπωσαν και με διέγειραν κι άλλα πράγματα. Ημουν ιδιαιτέρως ευτυχής να συνεργαστώ με τον Ζαν Μαρέ, που πρόσθεσε μια νότα αμίμητης χάρης και κομψότητας στην ταινία. Επίσης, μου δόθηκε η δυνατότητα να συναντήσω την Ζιλιέτ Γκρεκό, την οποία θαυμάζω και εκτιμώ».

Παίζουν: Ινγκριντ Μπέργκμαν, Μελ Φερέρ, Ζαν Μαρέ, Ζιλιέτ Γκρεκό, Ζαν Ρισάρ.

Στις 22.00 η ΕΤ-1 θα μεταδώσει τη γαλλική κωμική ταινία με τίτλο «Ο τέλειος γάμος», σε σκηνοθεσία Ερίκ Ρομέρ.

H Σαμπίν, μια φοιτήτρια Ιστορίας της Τέχνης, συνειδητοποιεί ότι ο οικογενειάρχης εραστής της, ο ζωγράφος Σιμόν, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την οικογένειά του για χάρη της. Αποφασίζει να τον εγκαταλείψει και να δώσει ένα τέλος στη σχέση της με ...παντρεμένους εραστές. Είναι αποφασισμένη να παντρευτεί. Γνωρίζει τον ξάδερφο της καλύτερής της φίλης, Εντμόντ, έναν όμορφο, πλούσιο κι ελεύθερο νέο και σχεδιάζει τον τέλειο γάμο χωρίς όμως το ενδιαφέρον να είναι αμοιβαίο.

Μία από τις έξι ταινίες του Ερίκ Ρομέρ «Κωμωδίες και Παροιμίες» που τιμήθηκε με το Χρυσό Φοίνικα Α΄ Γυναικείου Ρόλου και προτάθηκε για άλλο ένα βραβείο Σεζάρ.

Παίζουν: Μπεατρίς Ρομάν, Αντρέ Ντισολιέ, Φεοντόρ Ατκίν, Αριέλ Ντομπάσλ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ