Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει την τρομοκρατία στα σχολεία

Την τρομοκρατία που εκδηλώθηκε πολύμορφα μέσα στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, ενόψει, αλλά και την ημέρα της γενικής απεργίας, με στόχο να μη σηκώσουν κεφάλι οι μαθητές, καταγγέλλει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Προειδοποιεί ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και καλεί τους μαθητές να προχωρήσουν σε συνελεύσεις σε κάθε τμήμα, κάθε σχολείο, να συζητήσουν και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, να δημιουργήσουν τοπικά συντονιστικά αγώνα σε κάθε συνοικία, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να εκλέξουν αγωνιστικά 5μελή και 15μελή.

Το ΣΑΣΘ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «όσα έγιναν την ημέρα της απεργίας αλλά και τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη Θεσσαλονίκη δείχνουν ότι η τρομοκρατία "έσπασε κόκαλα" με στόχο να μην κουνηθεί φύλλο, οι μαθητές που υποφέρουν, να μαθαίνουν πως όταν το στομάχι τους είναι άδειο πρέπει να σιωπούν, να φοβούνται».

Η εικόνα, πάντως, που παραθέτει το Συντονιστικό είναι αποκαλυπτική. Διευθυντές και καθηγητές που, αντί να απεργούν και οι ίδιοι, έκλεισαν τους μαθητές στο σχολείο για να μην πάνε στην απεργιακή συγκέντρωση, απειλές για αποβολές (ακόμα και σε όποιον έπαιρνε τα υλικά του Συντονιστικού), φωνές και τηλέφωνα στα σπίτια μαθητών για να μην πάνε στη συγκέντρωση, «αγανακτισμένοι γονείς» που απειλούσαν με τον «μπαμπούλα» του εισαγγελέα, οργάνωση εκδρομής τη μέρα της απεργίας, αστυνομικοί που κυκλοφορούσαν γύρω από σχολεία, άλλοι που εθεάθησαν να σκίζουν μαθητικά πανό παραμονή της απεργίας κ.ά. Τα πάντα για να μείνουν οι μαθητές μακριά από τους αγώνες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ