Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Βλέπει «περιθώρια» για επιπλέον περικοπές

Υπερασπίζεται με φανατισμό τα μέτρα, στο όνομα της παραμονής της χώρας στο ευρώ

Σαν θύμα της «αδιάλλακτης και δύσκαμπτης» τρόικας προσπαθεί να παρουσιάσει τη συγκυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, με στόχο να εξωραΐσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο ξεπάστρεμα του λαού, με τη συμμετοχή και της ίδιας. Ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Σπ. Λυκούδης, δήλωσε χτες (ΣΚΑΪ) ότι τα πράγματα «δεν είναι καθόλου εύκολα και καθόλου αισιόδοξα» και ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης πασχίζουν δήθεν «να βρουν διέξοδο»! Κι αυτό όταν έχουν ήδη αποδεχτεί το βασικό πυρήνα των μέτρων που τσακίζουν το λαό.

Πρόσθεσε, προκαλώντας, ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση καθώς πρέπει «να συνδυάσει δύο σοβαρές επιλογές που κάνει, να διατηρήσει ως αριστερό κόμμα την κοινωνική της ευαισθησία και (...) να προσπαθήσει να κρατήσει τη χώρα ζωντανή μέσα στην Ευρωζώνη. Αυτή η δυσκολία μάς πιέζει αφόρητα και πολιτικά και ψυχολογικά». Να τους λυπηθεί κιόλας δηλαδή ο λαός που τον σφάζουν!

Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος Τύπου, Α. Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να αποχωρήσουν από τη συγκυβέρνηση και ισχυρίστηκε προκλητικά για το λαό που υποφέρει ότι στον τομέα της Υγείας υπάρχουν περιθώρια περικοπών! Εκτίμησε, τέλος, ότι το πακέτο θα έρθει προς ψήφιση μετά το Γιούρογκρουπ και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και δήλωσε κατηγορηματικά ότι όπως και να διαμορφωθεί, η ΔΗΜΑΡ θα το ψηφίσει γιατί «υπέρτατη αξία είναι να μείνουμε στο ευρώ και να πάρουμε τη δόση».

Στο εσωκομματικό πεδίο, στελέχη της ΔΗΜΑΡ επικρίνουν όσους διαφωνούν με τη στάση της, ενώ στελέχη όπως ο Θ. Μαργαρίτης και ο Ν. Μπίστης καλούν τα όργανα του κόμματος να επιληφθούν του ζητήματος. Μιλώντας στο ρ/σ «Αθήνα 9,84» ο Ν. Μπίστης έκανε λόγο για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, όπου ενέταξε και το ΣΥΡΙΖΑ, απονέμοντάς του τα εύσημα για τα θετικά βήματα που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, όπως η συνάντηση με τον Ράιχενμπαχ, την οποία εκτίμησε ως «βήμα προς τη λογική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ