Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση ενστόλων

Με περιορισμένη χρήση χημικών αντιμετωπίστηκαν οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών των πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι πρόεδροι, που προσπάθησαν να συναντήσουν, όπως ανέφεραν, τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, κατά τη συνάντησή του με τους Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, έφτασαν στην Ηρώδου Αττικού, όπου και τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ. Προσπαθώντας να περάσουν την αστυνομική δύναμη, τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στους διαμαρτυρόμενους.

Τελικά, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Ο τελευταίος δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά την ερχόμενη Τρίτη. Πυροσβέστες, λιμενικοί και αστυνομικοί αναμένεται να συνεδριάσουν σύντομα για να πραγματοποιήσουν νέα πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία την ερχόμενη βδομάδα.

Στην ανακοίνωση των Ομοσπονδιών υπογραμμίζεται: «Κατανοούμε την τακτική που επιφυλάσσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα όσοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι με την κρατική καταστολή θα σβήσουν τη φλόγα της αγανάκτησης και της οργής που προκαλούν τα μνημόνια σε όλο το λαό μας. Τους προειδοποιούμε και με αφορμή το σημερινό κρούσμα κρατικής αυθαιρεσίας, να μην αποτολμήσουν να χρησιμοποιήσουν πάση θυσία τον ένστολο για να νομιμοποιήσουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη των τροϊκανών μια οικονομική πολιτική που σκοτώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο».

Παγκρήτια διαμαρτυρία

Σε παγκρήτια συγκέντρωση στο κέντρο του Ηρακλείου προχώρησαν, χτες το πρωί, οι Ενώσεις των αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού. Οι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και από εκεί με πορεία διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοί τους στην Αθήνα από τα ΜΑΤ.

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Μ. Δαφέρμος, δήλωσε την οργή και την αγανάκτηση των συναδέλφων του τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να πούμε στην κυβέρνηση και απευθύνουμε μήνυμα προς τις τοπικές και κεντρικές διοικήσεις των Σωμάτων Ασφαλείας να μη διανοηθούν να χρησιμοποιήσουν τα Σώματα Ασφαλείας ως κατασταλτικό μηχανισμό απέναντι στο λαό γιατί θα γίνουμε ένα με αυτόν».

Στη συγκέντρωση εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ παραβρέθηκε ο Δημήτρης Βρύσαλης και εκ μέρους της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ο Γιάννης Γωνιανάκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ