Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συμφωνούν στην επιμήκυνση μαρτυρίου του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας φέρεται να είναι ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κι εμείς υποτίθεται πώς πρέπει να χαρούμε ιδιαιτέρως για το γεγονός.

Φιγουράρει ως η ...μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, το επιστέγασμα των προσπαθειών του πρωθυπουργού και το αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού!

Μόνο που ...οι πάντες υπέρ της «παράτασης του ελληνικού προγράμματος» είναι. Για την ακρίβεια, όλη η ΕΕ έχει θέσει τους λαούς της σε καθεστώς μνημονίου είτε τυπικά είτε άτυπα.

Ετσι και στην Ελλάδα θέλουν όχι απλά παράταση αλλά αν είναι δυνατόν ...διαιώνιση (ακόμη και με συνταγματική κατοχύρωση) των αντιλαϊκών μέτρων και των πολιτικών φτώχειας και εξαθλίωσης.

Οπότε, ας αφήσουν κυβερνώντες (και μη) τα παραμύθια περί του θετικού χαρακτήρα της «επιμήκυνσης» που θα ελαφρύνει υποτίθεται την κατάσταση του λαού. Κοροϊδεύουν ασύστολα κι αυτό αποδεικνύεται κάθε ημέρα.

«ΤΟ ΘΕΜΑ είναι πώς θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε με τον λιγότερο δυνατό πόνο». Μας το είπε ο Α. Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ και είναι η άποψή του για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν μας εξήγησε φυσικά πού ...«θέλουνε να φτάσουν» όπως δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τους στόχους ενός οργανισμού όπως ο ΟΟΣΑ. Σε ένα καθεστώς πάμφθηνων εργαζομένων ταιριαστούς στον ...παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Οσο για το «λιγότερο δυνατό πόνο» σας βεβαιώνουμε ότι ουδόλως τους απασχολούν τα βάσανα των λαών και η ανέχειά τους.

Αλλο τους νοιάζει, το να βρίσκουν τρόπους να τους κρατούν υποταγμένους όσο προωθούν τα πιο βάρβαρα μέτρα. Να τους εμποδίσουν να καταλάβουν τι πραγματικά αξίζουν, ποια είναι η δύναμή τους και τι μπορούν να κάνουν.

Γιατί ξέρουν, πώς όταν οι λαοί το θελήσουν μπορούν να κάνουν τα πάντα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ