Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την ανεμοθύελλα σε αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως στα μήλα στην Επαρχία Αγιάς του Νομού Λάρισας, έφερε το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας άμεση και πλήρη αποζημίωση.

Η Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Λαμπρούλης έχει ως εξής:

«Εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις προκάλεσε η δυνατή ανεμοθύελλα που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου στο Ν. Λάρισας και συγκεκριμένα στην Επαρχία Αγιάς.

Μετά το χαλάζι το Μεγάλο Σάββατο, την ακαρπία που είχε πλήξει την περιοχή, ήρθε και η ανεμοθύελλα να ολοκληρώσει την καταστροφή της παραγωγής λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή των μήλων και ενώ οι παραγωγοί έχουν κάνει όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες και με το κόστος παραγωγής αυξημένο σε σχέση με πέρυσι.

Είναι αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση εκτίμηση των ζημιών, καθώς οι αγρότες θα μπουν στη συγκομιδή των μήλων σε λίγες μέρες και αντικειμενικά θα καταστραφούν τα χτυπημένα από τον άνεμο μήλα με συνέπεια να δυσκολευτεί η αντικειμενική εκτίμηση της ζημιάς.

Αναγκαιότητα επίσης είναι να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, αφού δεν υπάρχει άλλο εισόδημα για τους παραγωγούς, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καλλιεργητικά έξοδα, αλλά και στις ανάγκες των οικογενειών τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση, γρήγορη και πλήρη (100%) αποζημίωση των παραγωγών της Επαρχίας Αγιάς του Νομού Λάρισας που επλήγησαν από την κακοκαιρία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ