Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσια δραστηριότητα σε πολλές πόλεις

Συνεχίζεται η δραστηριότητα των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Παράλληλα, οι προετοιμασίες για τα κεντρικά φεστιβάλ προχωρούν. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο «Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» στο Ιλιον, στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ θα γίνει, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Σήμερα Τρίτη θα γίνει εκδήλωση στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, με θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή», στην πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Φουσέκης, μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, προβολή DVD για τη Μικρασιατική Καταστροφή και λαϊκό γλέντι.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα γίνει εκδήλωση στο Καρπενήσι, με θέμα «Πολιτικές Εξελίξεις - Πρόταση του ΚΚΕ», στο Πάρκο Νεράιδα. Στις 6.30 θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου, στις 8.30 αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ και στις 9 μ.μ. θα μιλήσει ο Χρήστος Πάσουλας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στην Σπερχειάδα, στο Παλαιό Γυμνάσιο, στις 8.30 μ.μ θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά» και θα περιλαμβάνει: Τουρνουά ποδοσφαίρου, προβολή βίντεο για τα ναρκωτικά και λαϊκό γλέντι. Θα μιλήσει η Λουκία Λιγδή, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου, στο Καστέλι Χανίων, γίνεται προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου δίπλα στην προτομή του Μάνου Κατράκη, στις 7 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα περιέχει νεανικά συγκροτήματα, ομιλία, κρητικούς χορούς και αφιέρωμα στον Μάνο Κατράκη, «στο μεγάλο Κισαμίτη ηθοποιό», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «υπόδειγμα γενναίου αγωνιστή, συνειδητού κομμουνιστή και μοναδικά υπέροχου καλλιτέχνη. Δίδαξε και "ποίησε " ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή "σκηνή" του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, στην Ικαρία».


Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα γίνουν εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Σιάτιστα.

Το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη θα γίνει εκδήλωση στο Θεατράκι του Κολωνού, στην Αθήνα (Καπανέως και Αλεξανδρείας), με συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα και συναυλία - αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ