Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-3
Βαδίζει σε καλό δρόμο

Σε καλό δρόμο έδειξαν να βρίσκονται οι διεθνείς ενόψει των υποχρεώσεών τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας
Σε καλό δρόμο έδειξαν να βρίσκονται οι διεθνείς ενόψει των υποχρεώσεών τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας
Με κεκτημένη ταχύτητα από τη συμμετοχή της στα προημιτελικά του Euro, η Εθνική νίκησε τη Νορβηγία στο Οσλο και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει της πρεμιέρας στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας με τη Λετονία (7/9).

Το φιλικό στο «Ούλεβαλ» δεν ήταν από τα βαρετά εκείνα ματς που γίνονται συνήθως τέτοια εποχή μεταξύ εθνικό συγκροτημάτων. Κάθε άλλο. Βοήθησε σ' αυτό το γρήγορο γκολ που πέτυχε με σέντρα - σουτ ο Τοροσίδης στο 7', με τη «βοήθεια» και του γκολκίπερ Γιαρστάιν.

Εκεί έγινε η αρχή. Γιατί λίγο μετά, στο 11', ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε με κεφαλιά για το 2-0 της Ελλάδας, ενώ η Νορβηγία μείωσε αμέσως, στο 14', μετά το τυχερό σουτ του Χάγκελαντ που βρήκε στον Μανιάτη και ξεγέλασε τον Καρνέζη.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι πήρε εξ αρχής τέτοια μορφή, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Καμία εκ των δύο ομάδων ήθελε να ηττηθεί και μόχθησε στο γήπεδο για το καλύτερο. Η παρουσία του Μήτρογλου αντί του Σαμαρά στο δεύτερο ημίχρονο χάρισε ακόμη περισσότερη οντότητα στην επίθεση της Εθνικής και το τρίτο γκολ στο 57' δεν άργησε να έρθει.

Ο Ρίσε στο 75' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος (81' Σιόβας), Τζιόλης (81' Δημούτσος), Μανιάτης (46' Νίνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (70' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Σαμαράς (46' Μήτρογλου).

  • Ικανοποιημένος ήταν ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του αγώνα στη Νορβηγία: Ο Πορτογάλος εκλέκτορας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οταν νικάς, είσαι σίγουρα ικανοποιημένος. Είχαμε καλές περιόδους μέσα στο παιχνίδι, αλλά και κάποια διαστήματα που δεν κάναμε αυτά που θέλαμε. Πρέπει να βελτιωθούμε για να έχουμε καλή συνέχεια. Ως ομάδα βέβαια δείξαμε ότι έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
  • Με γκολ του Βέλλιου και του Διαμαντάκου η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της Πολωνίας, σε φιλική αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ