Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων στην Αθήνα
Αποψη από το πρόσφατο Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας |
Με 6 βαθμούς ήταν οι Ελληνες G.M. Παπαϊωάννου Ι. (2597) και Μαστροβασίλης Δ. (2616).
Στο Β' Ομιλο με 100 Ελληνες και 9 ξένους, πρώτος ήταν ο Χαροκοπάκης Γ. (1918) με 8,5 βαθμούς στους 9, 2ος ο Αζναουρίδης Σωκρ. (1961) με 7,5 βαθμούς, 3ος ο Σουργκούνης Αγγ. με 7 βαθμούς. Ακολούθησαν με 6,5 βαθμούς (4ος - 11ος) Δρακάκη Αννα-Μαρία, Μανελίδης, Σταμούλας, Μπάσιος, Ανδρώνη Κωνσταντίνα, Μηνάς, η Γεωργιανή Κχαζχόμια Ανούκι και ο Γκουλιάρος - Αντωνιάδης Αλεξάντρο.
Τέλος, στο Γ' Ομιλο πρώτος ήταν ο Θεοδωρίδης Σπ. (1005 ΕΛΟ) με 8 βαθμούς, ενώ στις θέσεις 2-5 ισοβάθμησαν οι Γεωργιάδης Ν., Κοβιτίδης Τρ., Κυριακίδης Σωκρ. και Σταμάτης Βασ., όλοι με 6,5 βαθμούς.
-- Στο κέντρο της Αθήνας - Πανεπιστημίου και Εμ. Μπενάκη, ξενοδοχείο «Τιτάνια» - διεξάγεται από τη FIDE και την ΕΣΟ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων < 20 χρόνων. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 15. Στο Πρωτάθλημα Νέων αγωνίζονται 139 σκακιστές εκ των οποίων 16 G.M., 33 Ι.Μ. και 76 τιτλούχοι. Στο αντίστοιχο των κοριτσιών, αγωνίζονται 72 εκ των οποίων 7 W.G.M., 1 I.M. και 33 τιτλούχες.
Το Παγκόσμιο Νέων - Νεανίδων διεξάγεται από το 1951 και στη χώρα μας έχει διεξαχθεί άλλες 2 φορές, το 1971 και το 2001. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.