Τρίτη 7 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ»
Αναστολή λειτουργίας ως τις 10 Σεπτέμβρη

«Να ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας

Στην αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, έως τις 10 Σεπτέμβρη, προχώρησε η βιομηχανία «ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ», στο Βόλο, απαγορεύοντας, ταυτόχρονα, στους εργαζόμενους να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους! Η εργοδοτική απαγόρευση διαπιστώθηκε και από την Αστυνομία, που, μετά από σχετική καταγγελία, προσήλθε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου κατά την έναρξη της πρωινής βάρδιας, ενώ καταγγελία έγινε και στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία, αφού επισήμανε στον εργοδότη ότι η ενέργειά του είναι παράνομη, καθόρισε τριμερή εργατική διαφορά.

Να σημειώσουμε ότι η εργοδοσία, επί 4 μήνες, δεν πλήρωνε τους εργάτες και αναγκάστηκε να καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις άλλες οφειλόμενες αποδοχές μετά από δυο απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο μ' αυτήν τη διεκδίκηση.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» σημειώνει:«Γίνεται πλέον κατανοητό το ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια. Δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους βιομήχανους, που όταν δεν εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους "βάζουν λουκέτο", αδιαφορώντας και πετώντας στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες τους εργάτες. Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες να συσπειρωθούν στο ταξικό τους συνδικάτο, έτσι ώστε ενιαία να αντιμετωπίσουμε τη συντονισμένη επίθεση από κυβέρνηση - βιομήχανους - ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ