Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΔΙΕΞΟΔΑ

ΧΩΡΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑ: «Ο Μάριο Ντράγκι βύθισε στην απογοήτευση χθες τις αγορές μόλις μια εβδομάδα μετά την δήλωσή του ότι θα κάνει χωρίς ταμπού ό,τι χρειαστεί για να στηρίξει το ευρώ (...) οι προσδοκίες κατέρρευσαν με τις χθεσινές τοποθετήσεις του (....) εμφανίστηκε ασαφής ως προς τα βήματα που προτίθεται να κάνει (...) τα χρηματιστήρια άρχισαν να πέφτουν και το ευρώ να υποχωρεί έναντι του δολαρίου (...) πιθανότατα θα δικαιωθούν όσοι εκτιμούν ότι αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος Αύγουστος στην ιστορία του κοινού νομίσματος. Κι ο Σεπτέμβρης ένας μήνας δύσκολων αλλά σημαντικών αποφάσεων» (το θέμα στα ΝΕΑ).

«ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ»: «Τις τελευταίες ημέρες, η πιο... "δημοφιλής" συζήτηση μεταξύ των Ελλήνων είναι "πώς θα πληρώσουν το εκκαθαριστικό της εφορίας"! Ενώ η πιο "δημοφιλής" απάντηση είναι ότι "δεν έχω και δεν πληρώνω τίποτα, ας έρθουν να μου πάρουν το σπίτι...". Το άγχος είναι μεγάλο, καθώς η κρίση πλήττει πλέον κατεξοχήν μεσαία εισοδήματα (...) τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν έχουν "παραφουσκώσει" (...) είμαστε ένα μικρό βήμα πριν το σύστημα απολέσει πλήρως την ισορροπία του, που σημαίνει ότι θ' αρχίσουν να μην πληρώνουν φόρους κι αυτοί που μέχρι χτες πλήρωναν» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΥΠΟΥΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: «Mα υπάρχουν ακόμα ταξικές διαφορές εν έτει 2012; Οντως, είναι αυτές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (..) Ξανά και ξανά καλείται να θυσιασθούν οι "αμνοί" του ιδιωτικού τομέα (...) δεν αντέχουν άλλο και ανιχνεύεται ήδη η ανάπτυξη συνθηκών κοινωνικού μίσους, οι οποίες αν επικρατήσουν, θα διαμορφώσουν περιβάλλον τυφλών συγκρούσεων (...) Τα απειλούμενα πλήθη το αισθάνονται σε κάθε πόρο του δέρματός τους (...) οι όποιες αντιδράσεις (...) θα είναι αντιδράσεις βαθιά πολιτικές (...) είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει το πλήθος, αυτό το απρόβλεπτο, βουβό πλήθος (...) οι αντοχές έχουν αρχίσει να εξαντλούνται δραματικά. Η εργατική τάξη φτύνει αίμα και η μεσαία τάξη αποδεκατίζεται» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ: «Οποιος τολμήσει να σκεφτεί ότι μπορεί να πιέσει και άλλο τον Ελληνα πολίτη πρέπει να είναι προκλητικά διεστραμμένος (...) είναι σαν να υπάρχει χυμένη βενζίνη και εσύ να πετάς και ένα σπίρτο από πάνω και να έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι όλα αυτά δεν θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη (...) πρέπει να βάλουμε χέρι στο βαθύ κράτος, δεν υπάρχει άλλη λύση (...) αν δεν βάλουμε (...) σε δυο τρεις μήνες (...) δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί έξω κανένας, θα καεί το σύμπαν» (ο Κ. Γκιουλέκας της ΝΔ στο «Σκάι» / ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ