Σάββατο 4 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία

Συνεχίζεται το ταξίδι του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες πόλεις και γειτονιές με ποικιλόμορφες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Σήμερα, Σάββατο
  • Θα πραγματοποιηθεί προφεστιβαλική εκδήλωση στα πλαίσια του 38ου Φεστιβαλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στο Ληξούρι στις 8μμ στο Λιμάνι. Ομιλητής ο Βασίλης Βασιλάτος, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ.
  • Στη Θάσο, στη Σκάλα Ποταμιάς με ομιλητή τον Δήμο Ζαχαριάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, επίσης θα γίνει λαϊκό γλέντι και προβολή DVD με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Προφεστιβαλική εκδήλωση στη Σητεία, στην κεντρική πλατεία, στις 8μμ, με ομιλητή τον Γιώργο Γαρυφαλλάκη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
  • Στη Σκάλα Καλλονής προφεστιβαλική εκδήλωση με θέμα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά» στις 8 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Πόπη Γκιούσα, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ, προβολή DVD, αφιερώματα και νεανικό συγκρότημα.
Στην Καβάλα

Ενόψει του 38ουΦεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ», που θα γίνει στις 15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Φαλήρου, θα προηγηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Στις 6/8 στο Λιμένα με ομιλητή την Ελπίδα Αποστολίδου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, επίσης θα γίνει συναυλία με ελληνική και ξένη ροκ μουσική και προβολή DVD με θέμα την ανεργία.
  • Στις 9/8 στην Καλλιράχη με ομιλητή τον Βασίλη Καταπόδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, επίσης θα γίνει λαϊκό γλέντι και προβολή DVD με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Στις 12/8 στις Μαριές με ομιλητή τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, επίσης θα γίνει λαϊκό γλέντι και προβολή DVD με αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Στις 14/8 στα Λιμενάρια με ομιλητή τον Δήμο Ζαχαριάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, επίσης θα γίνει συναυλία με το νεανικό συγκρότημα «SUILAND» και προβολή DVD με θέμα «Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».
Στην Κρήτη

Την Τρίτη 7 και 8/8 θα πραγματοποιηθεί διήμερη προφεστιβαλική εκδήλωση στην περιοχή Μοίρες του Ν. Ηρακλείου. Την πρώτη μέρα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6:30μμ στο δημαρχείο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία», με ομιλητή τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής ψηφιδωτού, παραδοσιακά τραγούδια, αφιέρωμα στο αντάρτικο και αντιπολεμικό τραγούδι και κρητικό γλέντι. Τη δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8μμ στο γήπεδο της Πόμπιας όπου θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου με ελεύθερη συμμετοχή.

Αλλες εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 11 Αυγούστου, στη Ναύπακτο, στην πλαζ Ψανή στις 9 μ.μ. με ομιλήτρια την Ελισάβετ Σιατή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», συναυλία από τοπικά συγκροτήματα.
  • Την Κυριακή 12 Αυγούστου στη Μύρινα Λήμνου εκδήλωση στο 1ο Δημοτικό Μύρινας, στις 8.30 το απόγευμα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντώνης Δέλλας, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ. Ομιλιτής θα είναι ο Δημήτρης Πινάκος, μέλος της ΝΕ Λήμνου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές DVD, αφιέρωμα στη Σωτηρία Βασιλακοπούλου, λαϊκό γλέντι.
  • Την Πέμπτη 16 Αυγούστου στο Μανταμάδο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ομιλία από την Νάσια Σούκουλη, μέλος του ΝΣ Λέσβου της ΚΝΕ, προβολή DVD, αφιερώματα και λαϊκό γλέντι.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ