Πέμπτη 26 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ

Την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), θα διαδηλώσουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ της περιοχής, μέσα από τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με πρωτοβουλία των Γραμματειών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και θα χαιρετίσει εκπρόσωπός τους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μεγάλης συγκέντρωσης στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας, συνδικαλιστές συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά, στις γειτονιές πόλεων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), στα καταστήματα της ΑΤΕ, ενημερώνουν εργαζόμενους και αγρότες, γενικότερα το λαό και τον καλούν να αντιδράσει αγωνιστικά στον ξεριζωμό, με ανυπακοή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια και στα κόμματά τους. Ενόψει της συγκέντρωσης, αλλά και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ, «ΔΩΔΩΝΗ») που παίρνουν κεντρικά το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ, σήμερα το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού θα περιοδεύσουν στα καταστήματα της ΑΤΕ στην περιοχή και θα μιλήσουν με τους εργαζόμενους.

Χτες στελέχη του ΠΑΜΕ περιόδευσαν στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες, που λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό περίπου 70 εργαζόμενους και 150 εποχικούς και συναντήθηκαν με το ΔΣ του Σωματείου τους. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ σημείωσαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει την ΕΒΖ δίνει τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, στους αγρότες - τευτλοκαλλιεργητές, σε μια ακόμα παραγωγική δυνατότητα της χώρας. Θύμισαν ότι το έγκλημα αποφασίστηκε, εδώ και καιρό, από την Ευρωπαϊκή Ενωση και στηρίχθηκε απ' όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ποσόστωση και η παραγωγή να πέσει κάτω από το μισό, η τιμή των τεύτλων να μειωθεί, εργοστάσια της ΕΒΖ να κλείσουν, την ώρα που η τιμή της ζάχαρης διεθνώς εκτινάσσεται στα ύψη.

Στη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε ότι η χώρα έχει δυνατότητες να αναπτύξει την τευτλοκαλλιέργεια, να ικανοποιήσει τις εγχώριες ανάγκες και να κάνει εξαγωγές. Προοπτική που μπορεί να διασφαλίσει τη λειτουργία όλων των εργοστασίων και των θέσεων εργασίας.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους στα άλλα εργοστάσια, τα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, με τους τευτλοκαλλιεργητές και τους μικρούς αγρότες, τους επαγγελματίες να αποκρούσουν την ιδιωτικοποίηση, να ανοίξουν το δρόμο για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων. Αμεσα να κλιμακώσουν τον αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, για στήριξη του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα των μεταποιητικών μονάδων όπως η Βιομηχανία Ζάχαρης, αλλά και η «ΔΩΔΩΝΗ», η ΕΛΒΙΖ κ.ά., για μείωση κόστους παραγωγής και απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τέλος, για ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Μετακίνηση με λεωφορεία

Για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των αγροτών στη σημερινή συγκέντρωση, προγραμματίζεται μετακίνηση με λεωφορεία. Θα αναχωρήσουν από:

  • Θεσσαλονίκη, Αγαλμα Βενιζέλου, στις 6.30 μ.μ.
  • Κατερίνη, πλατεία (Θεία Ανάληψη) στις 6.30 μ.μ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στο οριστικό κλείσιμο της ΕΒΖ(2015-01-16 00:00:00.0)
Το κλείσιμο των εργοστασίων εξωθεί τους παραγωγούς τεύτλων να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια(2014-01-29 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι απαιτούν να σταματήσει το ξεπούλημα(2013-04-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ(2012-07-22 00:00:00.0)
Ξεκινάει ο αγώνας(2006-09-17 00:00:00.0)
Την "προσφέρουν" στις πολυεθνικές(1996-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ