Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ
Πρωτοβουλίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ

Συγκέντρωση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας την Πέμπτη 26 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. για το κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης

Πρωτοβουλία για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ, ΔΩΔΩΝΗ) παίρνουν το ΠΑΜΕ στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ. Ετσι την Πέμπτη 26 Ιούλη στελέχη και των τριών συσπειρώσεων κάνουν κοινές περιοδείες σε υποκαταστήματα της ΑΤΕ, καθώς και στα εργοστάσια των συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Η δραστηριότητα αυτή θα καταλήξει στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας το απόγευμα της ίδια μέρας.

Τη συγκέντρωση αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση και το κλείσιμο των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Πέμπτη 26 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, διοργανώνουν οι Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ και ΠΑΣΕΒΕ της Κεντρικής Μακεδονίας

Με περιοδείες στα εργοστάσια (Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες) στα χωριά, στις γειτονιές, ενημερώνουν το λαό και τον καλούν να αντιδράσει αγωνιστικά στον ξεριζωμό, με ανυπακοή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια, στα κόμματά τους. Οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Ζάχαρης σε συντονισμό με τα άλλα εργοστάσια της Αγροτικής Τράπεζας και τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ, με τους τευτλοκαλλιεργητές και τους μικρούς αγρότες, τους επαγγελματίες, να αποκρούσουν την ιδιωτικοποίηση, να ανοίξουν το δρόμο για μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν το λαό της περιοχής σε ξεσηκωμό, να μη θυσιάσει τη ζωή και τα παιδιά του για την Ευρωπαϊκή Ενωση, να μπει αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σημειώνουν: «Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ πουλάει τη Βιομηχανία Ζάχαρης δίνοντας χαριστική βολή στους εργαζόμενους της, στους αγρότες - τευτλοκαλλιεργητές, σε μια ακόμα παραγωγική δυνατότητα της χώρας, αφού ταυτόχρονα παραδίνουν και την ποσόστωση παραγωγής, μετατρέποντάς την από εξαγωγέα σε εισαγωγέα ζάχαρης.

Οι συνέπειες για εργάτες εποχιακούς και μόνιμους, μικρομεσαίους αγρότες, επαγγελματίες, για την οικονομία της περιοχής θα είναι ολέθριες.

Η χώρα έχει δυνατότητες ανάπτυξης της τευτλοκαλλιέργειας, ικανοποιώντας τις εγχώριες ανάγκες, χωρίς να κλείσει κανένα εργοστάσιο της ΕΒΖ.

Διεκδικούμε:

Καμία ιδιωτικοποίηση - κανένα κλείσιμο εργοστασίων.

Στήριξη του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα και μεταποιητικών μονάδων όπως η Βιομηχανία Ζάχαρης αλλά και η ΔΩΔΩΝΗ, η ΕΛΒΙΖ κ.ά.

Μείωση κόστους παραγωγής. Απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας, σε σύγκρουση με τις κατευθύνσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις για όλα τα αγροτικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ