Σάββατο 21 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό

Την Τρίτη 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κυπριακό λαό, για να τιμήσει τα θύματα της κυπριακής τραγωδίας και για να εκφραστεί η αντίθεση στην προωθούμενη οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) την Τρίτη 24 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 38 χρόνων απ' το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών τον Ιούλη του 1974 και την εισβολή του τουρκικού «Αττίλα» στη μαρτυρική Κύπρο.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΔΥΕΘ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυπριακή τραγωδία του 1974 και όσα την ακολούθησαν, είναι οι συνέπειες των μακροχρόνιων σχεδιασμών και επεμβάσεων των Βορειοαμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Είναι προϊόν της σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στη συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η ευρύτερη περιοχή μας αποτελεί πεδίο έντονων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου και του γεωστρατηγικού ελέγχου της περιοχής. Η καπιταλιστική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει αυτούς τους ανταγωνισμούς, για την κατάκτηση νέων αγορών και τη μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλίων.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σέρνει βαθύτερα το λαό μας στο λάκκο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων. Η ελληνική άρχουσα τάξη οδηγεί τη χώρα μας στο διπλό ρόλο του θύτη και του θύματος».

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό, μαζί με την καθημερινή μάχη που δίνει για το μισθό και τη σύνταξη, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά του δικαιώματα, ν' αγωνιστεί για να αποτραπεί η επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, ενάντια σε οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα, που προετοιμάζεται. Να παλέψει για επίλυση του Κυπριακού, διεκδικώντας μία Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, διζωνική, δικοινοτική και ομόσπονδη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς "εγγυητές και προστάτες". Κύπρος κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Να απαιτήσει:

  • Να κλείσει και να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας και κάθε άλλη υποδομή της χώρας μας απ' τους ιμπεριαλιστές.
  • Να μην υπάρξει καμία ελληνική συμμετοχή και καμία διευκόλυνση για τις επεμβάσεις στη Συρία και το Ιράν.
  • Να κλείσει και να καταργηθεί το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.
  • Να αποσυρθούν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από τα κατοχικά μέτωπα όπου Γης.
  • Η Ελλάδα να φύγει απ' το ΝΑΤΟ - το ΝΑΤΟ να διαλυθεί».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ