Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
21ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο Γράμμο και στο Βίτσι χιλιάδες νέοι και νέες

Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση στο Βατοχώρι κι αύριο το μεσημέρι στη Λυκόρραχη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από χτες το 21ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι εκδηλώσεις του οποίου γίνονται για άλλη μια φορά στο Γράμμο και στο Βίτσι, στα χνάρια της τιμημένης ιστορίας του ΚΚΕ, εκεί που μεγαλούργησε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ).

Η χθεσινή ήταν μέρα αφίξεων για την κατασκήνωση του Διημέρου, που έχει στηθεί στον υπέροχο χώρο του δημοτικού κάμπινγκ στο Νεστόριο της Καστοριάς, στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, κάτω από πλατάνια, λεύκες, καρυδιές και καστανιές. Μπάνιο στο ποτάμι, παιχνίδια, αθλοπαιδιές, χαλάρωση και τραγούδια, γέμισαν τη χθεσινή μέρα για τους κατασκηνωτές, που κατά Οργανώσεις έφταναν στην κατασκήνωση από το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ.

Σήμερα το απόγευμα, θα γίνει η μια από τις δυο βασικές πολιτικές εκδηλώσεις του Διημέρου. Οι κατασκηνωτές θα μεταβούν στο Βατοχώρι της Φλώρινας. Εκεί θα γίνει συγκέντρωση όπου θα μιλήσει ο Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του υποστράτηγου του ΔΣΕ Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα). Ο κομμουνιστής αγωνιστής Νίκος Θεοχαρόπουλος (Σκοτίδας) αναδείχτηκε σε μια από τις μορφές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, πρότυπο λαϊκού ηγέτη. Σκοτώθηκε στις 11 Αυγούστου του 1949, στο ύψωμα του χωριού Βατοχώρι στο Βίτσι. Ηταν επικεφαλής του Γραφείου Επιχειρήσεων του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ.


Αύριο Κυριακή, θα γίνει η δεύτερη πολιτική εκδήλωση του Διημέρου, στο χωριό Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) Κόνιτσας.

Παράλληλα, το διήμερο συνδυάζει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα όλη τη σημερινή μέρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ

10 π.μ. Τουρνουά με αγώνες μπάσκετ.

1 μ.μ. Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα.

5.30 μ.μ. Αναχώρηση για το Βατοχώρι Φλώρινας.

7 μ.μ. Εκδήλωση στο Βατοχώρι, με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

9.30 μ.μ. Εκδήλωση στην κατασκήνωση στο Νεστόριο - αφιέρωμα στο ΔΣΕ με αντάρτικα τραγούδια και ποίηση.

10.30 μ.μ. Ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

ΑΥΡΙΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ

10 π.μ. Αναχώρηση για τη Λυκόρραχη.

12 το μεσημέρι. Εκδήλωση στη Λυκόρραχη (Κεφαλοχώρι) με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ