Σάββατο 23 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Στιγμιότυπο από παλιότερη εκδήλωση του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ
Στιγμιότυπο από παλιότερη εκδήλωση του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ
Ποικιλόμορφες είναι οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) αλλά και φορείς απεξάρτησης, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω:

ΕΣΥΝ

Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Παραρτήματος Πάτρας του ΕΣΥΝ. Συγκεκριμένα, στις 9 το βράδυ, το ΕΣΥΝ Πάτρας και η Λαϊκή Επιτροπή Μεσσάτιδας οργανώνουν Φεστιβαλική Εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο Κρήνης. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Γονέων Κρήνης - Σαραβαλίου και ο χορευτικός όμιλος Κρήνης και θα χορέψουν ομάδες Δημοτικών σχολείων και ο χορευτικός όμιλος Κρήνης. Τραγούδια θα ερεμηνεύσει ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα. Την Τρίτη 26 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες του ΕΣΥΝ στο κέντρο της πόλης και σε συνοικίες.

Το Παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ θα παρουσιάσει μια σειρά εκδηλώσεις στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό: Τη Δευτέρα 25/6 στις 9.15 μ.μ. τη θεατρική παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» (θέατρο του 1ου Λυκείου Κέρκυρας), την Τρίτη 26/6 συναυλία με το νεανικό ροκ συγκρότημα «GRASSHOPPERS ROCK BAND» κ.ά.

Κέντρα Πρόληψης

Σήμερα, Σάββατο, το Κέντρο Πρόληψης Δήμων Αχαρνών - Θρακομακεδόνων «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» διοργανώνει στην πλατεία Αγ. Βλασίου Αχαρνών, στις 11 το πρωί, αγώνα σκακιού ανάμεσα στην ομάδα θεραπευομένων της Μονάδας Απεξάρτησης τοξικομανών Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής 18 ΑΝΩ και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.

Στο Κέντρο Πρόληψης Δήμων Ιλίου - Πετρούπολης - Καματερού - Αγ. Αναργύρων «ΦΑΕΘΩΝ ανήκει η πρωτοβουλία της Τρίτης 26 Ιούνη, όπου στο Περιβαλλοντικό Πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στις 9 μ.μ. ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χριστοδούλου. Από τις 7 μ.μ. στο χώρο θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο για διανομή έντυπου υλικού.

«18 ΑΝΩ»

Η Μονάδα Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών έχει προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις: Αύριο, Κυριακή, το «18 ΑΝΩ» και ο Σκακιστικός Ομιλος Πετρούπολης συνδιοργανώνουν τουρνουά σκακιού, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Ηρώ, στην Πετρούπολη. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ακόμη το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης, ο Δήμος Πετρούπολης και το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ». Την Τρίτη 26 Ιούνη, στην πλατεία Κύπρου Καλλιθέας, στις 9 μ.μ., θα γίνει μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της εξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» του Δήμου Καλλιθέας. Παίζουν: Ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ορχήστρα του, η μουσική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 ΑΝΩ, και οι kinkyswingers. Είσοδος ελεύθερη.

ΚΕΘΕΑ

Μια σειρά ανοιχτές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές απ' αυτές: Σήμερα, Σάββατο, στο δημαρχείο Καλυβίων, τα μέλη του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Πρωινού και Βραδινού Προγράμματος ανεβάζουν στις 9 το βράδυ την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο». Στις 25 Ιούνη, στο άλσος Βεΐκου, στο Γαλάτσι στις 9 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από τις ομάδες χορού του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ». Στις 26 Ιούνη, στην πλατεία Μοναστηρακίου, από τις 7 μ.μ. μέχρι και τις 10 μ.μ. θα γίνουν διαδραστικά, παντομιμικά και μουσικά δρώμενα με θέμα την αλληλεγγύη από ομάδες μελών των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ». Στο χώρο θα λειτουργήσει καφενείο ενημέρωσης για χρήστες και για το ευρύτερο κοινό, ενώ παράλληλα θα γίνεται διανομή υλικού.

ΟΚΑΝΑ

Η Μονάδα Εφήβων - Νέων «ΑΤΡΑΠΟΣ» θα συμμετάσχει σήμερα, Σάββατο, στο διάπλου Ρίου - Αντιρρίου, ο οποίος διοργανώνεται για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας «ΓΕΦΥΡΑ». Σήμερα το βράδυ, η Μονάδα θα συμμετάσχει στη δράση του Κέντρου Πρόληψης Κορίνθου και του 18 ΑΝΩ, όπου τα μέλη της θα παίξουν μουσική σε συναυλία, που οργανώνεται στα Καλάμια, στην παραλία της Κορίνθου και αύριο Κυριακή θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο συνοικισμού Κορίνθου, μεταξύ των Παλαιμάχων Πέλοπα Κιάτου και της Ομάδας της Μονάδας Εφήβων «ΑΤΡΑΠΟΣ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ