Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΥ ΚΟΥ: Με νέα 48ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ». Σήμερα στις 11 π.μ. προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία.

ΙΓΜΕ: Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ πραγματοποιούν νέα απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119). Το υπουργείο παράλληλα με τις περικοπές του Τακτικού Προϋπολογισμού που σε ποσοστό 95% αφορούν αποδοχές του προσωπικού, εκβιάζει τώρα τους εργαζόμενους με την καθυστέρηση της μισθοδοσίας για δύο και πλέον μήνες. Από τον Μάρτιο το ΥΠΕΚΑ δεν έχει πραγματοποιήσει την εκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης, που έτσι κι αλλιώς είναι πετσοκομμένη, με αποτέλεσμα το Ινστιτούτο να οφείλει, εκτός από τους μισθούς, εισφορές ΙΚΑ 5 μηνών καθώς και τις νόμιμες αποζημιώσεις στους συνταξιούχους από το 2010.

ΕΓΝΥΑ: Σε 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «Στέγη της ΕΓΝΥΑ» προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης που έγινε την 1η Ιούνη, της μοναδικής ψυχολόγου που εργαζόταν επί 13 χρόνια. Η Διοίκηση της ΕΓΝΥΑ απέλυσε την εργαζόμενη με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε καλή... συνεργασία. Στο πλευρό των εργαζομένων και στην κινητοποίησή τους, βρέθηκαν το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες-Ιδρύματα-Σχολεία Ειδικής Αγωγής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. Να σημειωθεί ότι η «ΣΤΕΓΗ» απευθύνεται σε παιδιά με νοητική στέρηση.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο Παρασκευή οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία Πειραιά διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Χτες, με απόφαση του κλαδικού τους, ταξικού σωματείου, πραγματοποίησαν εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της πόλης.

Σε συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο του έθεσαν τα αιτήματά τους, τα οποία είναι: Να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι καθαριστές χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνει άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ