Παρασκευή 8 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αδιέξοδα είναι στη στρατηγική του

Προσπαθώντας να ασκήσει κριτική στη ΝΔ για την εξαγγελία της περί δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ο Αλ. Τσίπρας «άδειασε» και το κόμμα του που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια στους ανέργους. Είπε: «Υπόσχεται ένα σύγχρονο θαύμα στην Κανά. Με την απίστευτη κορόνα του "ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, μπορούν να έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον 150.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα". Οτι, δηλαδή, με την ύφεση στη χώρα μας φέτος στο 6% και με όλη την Ευρωζώνη να γλιστράει στην ύφεση, ο κ. Σαμαράς θα αυξήσει την απασχόληση κατά 3,9% το 2013».

Αυτά τα δεδομένα, όμως, ισχύουν και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η καπιταλιστική κρίση δεν αναστέλλεται με διατάγματα και πολιτικές αποφάσεις. Πρέπει να κάνει τον κύκλο της, ο οποίος περιλαμβάνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα και κύρια εργατικής δύναμης, άρα παραπέρα αύξηση της ανεργίας. Συνεπώς, οι εξαγγελίες και των δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για νέες θέσεις εργασίας είναι απάτη.

Πολύ περισσότερο που, όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας σε άλλο σημείο της ομιλίας του στην Πρέβεζα, «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ψήφος για την κοινωνική ασφάλεια, την οικονομική σταθερότητα και την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη. Το κυβερνητικό πρόγραμμά μας εγγυάται και τους τρεις αυτούς στόχους. Το περιεχόμενο του μνημονίου δεν συνιστά ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας. Μόνο η δημοσιονομική σταθερότητα είναι πραγματική ανάγκη και ευρωπαϊκή υποχρέωση για τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη. Συνεπώς, η ακύρωση ενός νόμου του κράτους δεν είναι μονομερής ενέργεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου δημοκρατικού κράτους».

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την παραμονή στην Ευρωζώνη, που ισότιμη δεν πρόκειται να γίνει ούτε στη Δευτέρα Παρουσία, που προϋποθέτει την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Η δημοσιονομική σταθερότητα μεταφράζεται ακριβώς σε πετσόκομμα δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αφ' ης στιγμής την αποδέχεται ως υποχρέωση της Ελλάδας στο πλαίσιο της ενσωμάτωσής της στην ΕΕ, είναι σαν να προαναγγέλλει ότι θα τσακίσει το λαό. Οσο για τις κραυγές περί ακύρωσης του μνημονίου, ακόμα κι αν γίνει, που δε θα γίνει, νέα μνημόνια θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να εγγυηθούν τη δημοσιονομική σταθερότητα και εξυγίανση, την έξοδο των καπιταλιστών απ' την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες γι' αυτούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ