Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Με τα μάτια ανοιχτά, ψήφο για ισχυρό ΚΚΕ

Από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προχτές στη Βέροια

Ο Κώστας Αβραμόπουλος
Ο Κώστας Αβραμόπουλος
Σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος, στη Βέροια της Ημαθίας, μίλησε προχτές βράδυ ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε:

«

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που στις 6 του Μάη ενίσχυσαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και τους λέμε να είναι υπερήφανοι για την επιλογή τους. Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του λαού, είναι ψήφος αντίστασης και ελπίδας.

Τους καλούμε να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και στις 17 του μήνα να ενισχύσουν και πάλι το ΚΚΕ. Θέλουμε, επίσης, να καλέσουμε τους εργάτες και τις εργάτριες, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες που, κάτω από την πίεση, το φόβο και τις εύκολες λύσεις που τους υποσχέθηκαν λύγισαν λίγο πριν από την κάλπη και έκαναν άλλη επιλογή, στις εκλογές στις 17 του Ιούνη να ψηφίσουν το ΚΚΕ.

Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται από το ΚΚΕ είναι χτύπημα στην καρδιά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι το αγκάθι στο μάτι της κυρίαρχης τάξης και τον πολιτικών της εκφραστών.

Γι' αυτό η προσπάθειά τους να απαλλαγούν από τη θαρραλέα φωνή του ΚΚΕ, είτε μέσα από το μάντρωμα σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου, είτε μέσα από την περιθωριοποίησή του, την αποδυνάμωσή του, είναι ασίγαστη.

Γι' αυτό, καλούμε τους εργαζόμενους, βαδίζοντας προς τις κάλπες να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Να μην μπλεχτούν στα δίχτυα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και να σκεφτούν ότι με δυνατό και όρθιο ΚΚΕ θα μπορούν από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν τη νέα θύελλα που έρχεται, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ταξικού πολέμου που έχουν κηρύξει οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να ανοίξουν το δρόμο για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, με απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές τους.

Και οι δύο πόλοι ορκίζονται στα μονοπώλια

Καλούμε τον ελληνικό λαό να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να αξιοποιήσει την πείρα του, να κρίνει τα κόμματα που συγκροτούν τους δύο πόλους, με βάση την πολιτική και πρακτική που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια και τη στρατηγική που υπηρέτησαν και υπηρετούν.

Οποιος από τους δύο πόλους και αν σχηματίσει κυβέρνηση και όποιος από τους δύο πόλους και αν είναι αντιπολίτευση, τα πράγματα για το λαό δεν πρόκειται να καλυτερεύσουν.

Και αυτό γιατί και οι δύο πόλοι ορκίζονται στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων. Κοκορομαχούν για το ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα για να φέρει μια καλύτερη συμφωνία, ένα καλύτερο μνημόνιο. Και οι δυο πόλοι ένα στόχο έχουν, να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Γι' αυτό δε θέλουν να έχουν απέναντί τους το λαό δυνατό, οργανωμένο, συγκροτημένο σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία σε συμπόρευση με ένα ισχυρό ΚΚΕ. Να γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να βγει το ΚΚΕ από την πιο δύσκολη ίσως εκλογική μάχη που έδωσε ποτέ ενισχυμένο, όρθιο και δυνατό!

Η Εργατική Τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη από κυβέρνηση της λαϊκής Εξουσίας. Κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που θα βγάλει τη χώρα από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα μετατρέψει τον πλούτο σε λαϊκή περιουσία.

Γιατί μόνο μια οικονομία στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Να πετύχει την πλήρη αξιοποίηση και κατανομή του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, με στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών ολόκληρης της κοινωνίας.

Καλούν το λαό να συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου λένε στο λαό: ψήφισε εμένα τώρα γιατί αυτά που λέει το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ. Ουσιαστικά τον καλούν να αρνηθεί να ζει σύμφωνα με τις ανάγκες του και τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας. Τον καλούν να συμβιβαστεί με την αμοιβή των 400 ευρώ, με το επίδομα ανεργίας των 350 ευρώ και την ελπίδα ότι θα τα καταφέρει κάποτε να βρει δουλειά.

Τον καλούν να συμβιβαστεί με τη βαρβαρότητα της μερικής απασχόλησης, την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική ασφάλιση και τη μερική ζωή. Με δύο κουβέντες τον καλούν να συμβιβαστεί με τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε σύγχρονα στρατόπεδα εργασίας.

Η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ καλλιεργούν αυταπάτες, εφησυχάζουν το λαό μέσα από κούφιες, αλλά επικίνδυνες αερολογίες, ότι τώρα που φυσάει "αέρας αλλαγής" στην ΕΕ, με αφορμή την εκλογή του "σοσιαλιστή" Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας, έρχονται καλύτερες μέρες. Ουσιαστικά πρόκειται για "αέρα κοπανιστό", αφού ο ίδιος ο Ολάντ έκανε καθαρό ότι η γραμμή είναι ενιαία και εκφράζεται με τη "δημοσιονομική πειθαρχία και μέτρα ανάπτυξης".

Δηλαδή νέα καπιταλιστική ανάπτυξη που θα "πατάει" πάνω στο σμπαράλιασμα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Και από αυτό το βήμα θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους, με αίσθημα ευθύνης, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθεί νέα, πιο βαθιά κρίση, να έχουμε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη δυναμώνουν και οι κίνδυνοι να λυθούν οι διαφορές με στρατιωτικά μέσα πολλαπλασιάζονται. Η Ελλάδα δε θα μείνει στο απυρόβλητο.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, χωρίς αποφασιστική παρέμβαση του λαού οι συνέπειες θα είναι βαριές.

Αποφασιστικό ρόλο σ' αυτήν την κατεύθυνση θα παίξει ένα δυνατό και ισχυρό ΚΚΕ, αδέσμευτο και αχειραγώγητο.

Ενα ΚΚΕ που θα μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το λαό.

Καμία αυταπάτη για ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να κρύψουν με κόλπα ψεύτικα ότι το όραμά τους ήταν και είναι η προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, της συνολικότερης στρατηγικής της ΕΕ και το τσάκισμα και η εξαθλίωση του λαού. Αυτή την πολιτική υπερασπίσθηκαν και εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποφασιστικότητα και συνέπεια.

Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν και μετεκλογικά.

Καμία αυταπάτη! Είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τα βάρβαρα μέτρα, εντός και εκτός μνημονίου. Μέτρα που σμπαραλιάζουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, προωθούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, κόβουν τα φάρμακα από το λαό.

Με λόγια που ακούγονται ωραία όπως π.χ. η "δημοσιονομική προσαρμογή" κρύβουν ότι οι περικοπές της σπατάλης στο Δημόσιο αφορούν αποκλειστικά τις συντάξεις, τη μείωση των μισθών και τις 150.000 απολύσεις την επόμενη τριετία.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν, σκεφτείτε ξανά, αλλάξτε την ψήφο σας. Ψηφίστε, δυναμώστε το ΚΚΕ!

Οχι στα δίχτυα της απάτης του ΣΥΡΙΖΑ

Μην εμπιστεύεστε το ΣΥΡΙΖΑ, μην μπλεχτείτε στα δίχτυα της απάτης. Εγκαταλείποντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, το βήμα που θα κάνετε θα είναι μισό, γιατί έτσι δεν εγκαταλείπετε μαζί και την πολιτική τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει «αριστερές» αυταπάτες, ενώ την ίδια ώρα κάνει καθαρό ότι κινείται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Είναι το κόμμα που ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και άλλες αποφάσεις μέσα από τις οποίες ξεκίνησε το ξήλωμα της κάλτσας των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, για να ολοκληρωθούν σήμερα με την οικονομική κρίση που αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους καπιταλιστές για να ξεκαθαρίσουν με κάθε δικαίωμα του λαού.

Καλλιεργεί αυταπάτες, παραπλανά. Η θέση του για αριστερή κυβέρνηση αποτελεί σωσίβιο για το αστικό σύστημα, σε μια περίοδο που αυτό αντιμετωπίζει δυσκολίες διαχείρισης.

Η αστική τάξη θέλει να κερδίσει χρόνο, ώστε να ανακάμψει μπροστά σε μια νέα καπιταλιστική κρίση που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βαθαίνει.

Γι' αυτή του τη συμβολή ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται πολύμορφα από τμήματα της κυρίαρχης τάξης. Εχει την προκλητική στήριξη των κρατικών ΜΜΕ και του δημοσιογραφικού κατεστημένου.

Στηρίζεται με πολιτικά και συνδικαλιστικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, που για χρόνια υπηρέτησαν με συνέπεια και σταθερότητα την πολιτική και πρακτική που γέννησε βάσανα για το λαό και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο.

Η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την Λούκα Κατσέλη, την υπουργό που υπηρέτησε με νύχια και με δόντια το πρώτο μνημόνιο και άλλες αντεργατικές αποφάσεις, αποκαλύπτει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το μέγεθος της υποκρισίας του.

Υπόσχονται αλλαγή του μνημονίου, χωρίς να ακουμπάνε το πλαίσιο που συναποφασίστηκε στα πλαίσια της ΕΕ και αφορά το πώς οι καπιταλιστές θα ξεπεράσουν την κρίση. Χωρίς σύγκρουση με το ντόπιο κεφάλαιο, με την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Θυμηθείτε τη στάση τους όλα τα προηγούμενα χρόνια στο κοινωνικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Αποτέλεσαν το αριστερό άλλοθι της βαθιάς αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής. Καλλιέργησαν για χρόνια ολόκληρα την αδράνεια, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό και την υποταγή. Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Λίγες μέρες πριν υπέγραψαν μεγάλη μείωση μισθών στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ενώ συζητάνε το ίδιο σε άλλες ομοσπονδίες, που έχουν δυνάμεις.

Ούτε βήμα πίσω

Απευθυνόμαστε στον εργαζόμενο λαό που βιώνει τη βαρβαρότητα και του λέμε: Ούτε βήμα πίσω!

Στις 18 του Ιούνη μόνο το ΚΚΕ είναι αυτό που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, για να μην περάσει η στρατηγική του κεφαλαίου, να μπουν εμπόδια στη βαρβαρότητα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος, έχει θυσίες, όμως είναι ο μόνος που οδηγεί στο ξέφωτο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ