Κυριακή 22 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 22/4
  • «Η Σάντρα στο φως»
    «Η Σάντρα στο φως»
    «Βραδιά Αργεντίνικου Τάνγκο» (8.30μμ), στον Πολυχώρο «διέλευσις» (Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη). Οι: Ανδρέας Χανιώτης (βιολί), Αλεξάνδρα Τζιγιάννη (πιάνο) και Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα) ερμηνεύουν συνθέσεις των Carlos Gardel, Juan Rezzano, Richard Galliano και Astor Piazzolla.
Δευτέρα 23/4
  • Στη Μουσική Σκηνή της «Αθηναΐδας» από σήμερα έως 3 του Μάη, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη (9μμ), για έξι μόνο παραστάσεις θα παίζεται η παράσταση «S.M.S. δύο υστερίες πάθους - η αίθουσα κλιματίζεται» του Ακη Δήμου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, με τους Αθηνά Αφαλίδου και Χρήστο Γεροντίδη. «Η Σάντρα στο φως» - «Ζουμ της κάμερας και μετά σκοτάδι», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη. Με την Μαρία Κοσκινά.
Τρίτη 24/4
  • Συναυλία του Μίμη Πλέσσα (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί οι σημαντικοί κύκλοι τραγουδιών των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου «Ο Δρόμος» και «Μίλα μου για τη λευτεριά». Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Ρίτα Αντωνοπούλου και Σπύρος Κλείσσας, συνοδευόμενοι από το Φωνητικό Σύνολο «Εν Φωναίς» και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ - σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη.
  • «Κοίτα με τώρα και είμαι εδώ» τιτλοφορείται η περφόρμανς που θα παρουσιάσει η ομάδα «Construction works» στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου» (κάθε Δευτέρα, Τρίτη, 9.15μμ, μέχρι 15/5, εκτός Πρωτομαγιάς). Ιδέα - σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Δανάη Θεοδωρίδου, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Κωνσταντίνα Γεωργέλου, Ευθύμης Θέου, Τζένη Θεωνά, Ακύλλας Καραζήσης, Παναγιώτης Κατσώλης, Ευφροσύνη Πρωτοπαπά, Μιχάλης Τιτόπουλος.
Τετάρτη 25/4
  • Εργο της Σοφίας Τούντα
    Εργο της Σοφίας Τούντα
    Ενα μηνιαίο ημερολόγιο ζωής και τέχνης συνθέτουν τα 30 έργα που εκθέτει η εικαστικός Ελένη Πολυχρονάτου στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» (οδός Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής). Εργα από χαρτί και χρωματιστά μελάνια παρουσιάζουν κείμενα και ζωγραφιές, όπου συνυπάρχουν αρμονικά ο λόγος και η εικόνα και όπου λέξεις, σχέδια, σύμβολα και χρώματα χρησιμοποιούνται ως δομικά στοιχεία και εικαστικά εργαλεία. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα (8 μ.μ.) και η έκθεση θα διαρκέσει ως 8 Μάη (Δευτέρα - Πέμπτη - Παρασκευή, 6.30 μ.μ. - 9 μ.μ.). Είσοδος ελεύθερη.
  • Στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11, Κολωνάκι, τηλ: 210 7221200, 4), παρουσιάζεται η έκθεση γλυπτικής της Σοφίας Τούντα με τίτλο «Η αδηφάγος δύναμη του παρασίτου» (ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ 10.00-15.00 και Τρ., Πεμ., Παρ 10.00-15.00 και 17.30-20.30, Δευτέρα κλειστά).
Πέμπτη 26/4
  • Συναυλία - αφιέρωμα στο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιείται (8.30μμ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει τον «Οιδίποδα Τύραννο», τη «Ραψωδία για βιολοντσέλο» με σολίστ τον τσελίστα Σεμπάστιαν Χες και την «Πρώτη Συμφωνία» για Μεγάλη Ορχήστρα. Διευθύνει ο Αγγλος μαέστρος Τζον Καρού.
  • Μπομπ Μάρλεϊ
    Μπομπ Μάρλεϊ
    Αφιερωμένη στον Μπομπ Μάρλεϊ, τον Τζαμαϊκανό μουσικό που σφράγισε με το ταλέντο του μια ολόκληρη μουσική σκηνή, τη ρέγγε, είναι η μαραθώνια συναυλία (9μμ), στον «Βοτανικό» (Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση). Στη σκηνή, ο παλιός συνεργάτης του, σπουδαίος κιθαρίστας Earl «China» Smith και μεγάλη ομάδα Ελλήνων μουσικών και τραγουδιστών σε τραγούδια του Μάρλεϊ.
  • Το θέατρο «Διθύραμβος» (Λητούς 6, πλατεία Αγίας Λαύρας, Μαρούσι, τηλ. 210 6142772, 6106897) θα παρουσιάσει (μέχρι 29/4) την παράσταση «Διανυκτέρευση», μια σύνθεση ποιητικών κειμένων του Τάσου Λειβαδίτη. Σκηνική σύνθεση - απόδοση: Δήμητρα Μαστορίδου - Εφη Νιχωρίτη, θεατρική διδασκαλία: Μιχάλης Ζωγραφίδης.
Παρασκευή 27/4
  • Στο θέατρο «Σημείο» παίζεται (έως 29/4) το έργο του Χάρολντ Πίντερ «Προδοσία». Σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου. Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Γεράσιμος Δεστούνης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.
  • Ο Κωστής Μαραβέγιας συνεχίζει τις συναυλίες του (27-28/4 και 4-5/5, 10.30μμ) στο «Σταυρό του Νότου» (Φρατζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, 210 9226975). Παρουσιάζει τον καινούριο του δίσκο «Λόλα» με την ανανεωμένη μπάντα του και με τη συμμετοχή αρκετών φίλων μουσικών και τραγουδιστών.
  • Οι «Transistor», σχήμα που κινείται στο χώρο της εναλλακτικής ροκ σκηνής, δίνει συναυλία στο «Gagarin 205». Παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ «Resting in the Shade of the Family Tree» και παλιότερες επιτυχίες τους.
  • Συναυλία του «Carousel», στο «Αthenaeum - Kελάρι» (Αδριανού 3, Θησείο, 210 3211987). Μέσ' από τις πολυφωνίες και από τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, του μαντολίνου και του κοντραμπάσου «ταξιδεύουν» τον ακροατή από την Ελλάδα και τη Σικελία στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στις καντσονέτες και τις ταραντέλες της Νάπολης, στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ