Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δυναμική απάντηση στους ξενοδόχους

Ενα πρώτο προειδοποιητικό αγωνιστικό μήνυμα συνολικά στους μεγαλοξενοδόχους έδωσαν χτες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη στην Αττική και στο ξενοδοχείο «Ολυμπικ Ρουαγιάλ» που πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας (12 μ.- 4 μ.μ.) με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων πολλών μηνών, την ανάκληση των 15 προειδοποιητικών απολύσεων στα ξενοδοχεία του Δασκαλαντωνάκη (για να τους πετσοκόψει την αποζημίωση) και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων και των μισθών τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο «Πεντελικό» (δεν είχε στάση εργασίας, καθώς πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα) αλλά και εργαζόμενοι από άλλα ξενοδοχεία. Σημειώνεται ότι μετά την προκήρυξη της στάσης εργασίας η εργοδοσία του εστιατορίου «Αίγλη» κατέβαλε στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα του Γενάρη και του Φλεβάρη και ο Δασκαλαντωνάκης τα δεδουλευμένα του Γενάρη.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) και στη συνέχεια οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στα γραφεία των ξενοδόχων στο άκουσμα της είδησης ότι καταγγέλθηκε η κλαδική ΣΣΕ (η οποία λήγει το Δεκέμβρη). Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γ. Ρέτσος, επιβεβαίωσε στους εργαζόμενους ότι η Ομοσπονδία ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση και να καλέσει σε διαπραγματεύσεις με στόχο τη «λογική μείωση του κόστους εργασίας». Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία μείωση και οι ξενοδόχοι θα τους βρίσκουν καθημερινά μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς που θα τολμήσουν να μειώσουν μισθούς και να κάνουν απολύσεις.

Από εκεί οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» του Δασκαλαντωνάκη καθώς πληροφορήθηκαν ότι η εργοδοσία κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας έβαλε στο ξενοδοχείο από δουλεμπορικό γραφείο ανασφάλιστες καμαριέρες για να δουλέψουν. Ο διευθυντής προσπάθησε αρχικά να αποτρέψει την είσοδο στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, κάλεσε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο του Συνδικάτου της Αθήνας Ν. Παπαγεωργίου και τον Ν. Κεραμμίδη, μέλος της διοίκησης, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Αμεση ήταν η κινητοποίηση του κλάδου και δυνάμεων του ΠΑΜΕ με συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, επιβάλλοντας την απελευθέρωση των συνδικαλιστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση δικαιωμάτων(2022-06-30 00:00:00.0)
Συζητήθηκε η Ερώτηση του ΚΚΕ(2013-01-22 00:00:00.0)
Σημαντική αναμέτρηση με την εργοδοσία(2012-05-24 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση(2011-11-29 00:00:00.0)
Κλείνει το «Μακεδονία Παλλάς»(2011-11-18 00:00:00.0)
Επιδοτούμενες... παραβιάσεις!(1998-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ