Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέο αεροπορικό δυστύχημα

ΜΟΣΧΑ.--

Συνετρίβη χτες νωρίς το πρωί στη Σιβηρία το δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος μικρών αποστάσεων «ATR-72» λίγο μετά την απογείωσή του με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 31 άνθρωποι και να τραυματιστούν 12, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας «UΤair» απογειώθηκε από το Τιουμέν με προορισμό το Σουργκούτ, δύο πόλεις της δυτικής Σιβηρίας και σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά την απογείωση ο πιλότος επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση, αλλά στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη και πήρε φωτιά.

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανολογείται πως υπήρξε τεχνικό πρόβλημα με το αεροσκάφος ή ανθρώπινο λάθος.

Σημειώνεται πως τέτοιου είδους αεροσκάφη κατασκευάζονται στην Ιταλία και τη Γαλλία από τον όμιλο «ATR». Υπενθυμίζεται πως πολλές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες έχουν δημιουργηθεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους με σκοπό το υπερκέρδος και με αποτέλεσμα τα συχνά δυστυχήματα και τους εκατοντάδες νεκρούς. Μόνο το 2011 σημειώθηκαν τουλάχιστον 15 αεροπορικά δυστυχήματα στη Ρωσία με 120 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ