Κυριακή 1 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν οι ξεναγοί στα Δωδεκάνησα

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι ξεναγοί με απόφαση του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ηδη, το σωματείο έχει πραγματοποιήσει δυο διαπραγματευτικές συναντήσεις με την Ενωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, η οποία εκβιάζει με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αν δεν συμφωνήσει το σωματείο σε νέα ΣΣΕ με μείωση των αποδοχών κατά 20%-22%!

Η Τοπική Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των ξεναγών που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ και καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.

Οι ξεναγοί (σημειώνεται ότι η τουριστική σεζόν δεν έχει ανοίξει ακόμα) πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στο λιμάνι της Ρόδου κατά την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων (μια φορά τη βδομάδα) με πανό και ανακοίνωση σε διάφορες γλώσσες όπου ενημερώνουν τους τουρίστες για τις κινητοποιήσεις τους και τις διεκδικήσεις τους. Από την άλλη οι τουριστικοί πράκτορες επιχειρούν να ενεργοποιήσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» καθώς ήδη κάνουν λόγο για «χτύπημα» του τουρισμού εξαιτίας των κινητοποιήσεων και δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο κάνουν λόγο για προβλήματα στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ