Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Συλλογική διεκδίκηση μέσα και έξω από τα στρατόπεδα»

Κάλεσμα για αγωνιστική στάση και ψήφο στο ΚΚΕ απηύθυνε η ΚΝΕ, με εξορμήσεις σε στρατόπεδα

Από πρόσφατη εξόρμηση της ΚΝΕ σε στρατόπεδο
Από πρόσφατη εξόρμηση της ΚΝΕ σε στρατόπεδο
Στους νέους στρατευμένους, παιδιά των εργατικών οικογενειών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών απευθύνθηκε χτες η ΚΝΕ, οργανώνοντας εξορμήσεις σε στρατόπεδα. Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στα νοικοκυριά και στη ζωή των στρατευμένων, η στάση ζωής στην οποία καλεί τους φαντάρους η ΚΝΕ, με βάση μια πλούσια πείρα δράσης στους νέους στρατευμένους, τα ψεύτικα ιδεολογήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της παρέμβασης. Η ΚΝΕ τόνισε ότι οι ίδιοι οι στρατευμένοι και οι οικογένειές τους έχουν συμφέρον να διαλέξουν το δρόμο του αγώνα, της συλλογικής διεκδίκησης μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα. «Να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, να δείξουν εμπιστοσύνη και να δώσουν δύναμη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ».

Οπως σημειώνει η ΚΝΕ στην προκήρυξη για τους νέους στρατευμένους, «τα μέτρα έχουν περάσει και τις πύλες των στρατοπέδων. Ηδη, νιώθεις στο πετσί σου τι σημαίνουν οι περικοπές "λόγω κρίσης". Τα εμβόλια δε γίνονται, πολλαπλά και αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα μαζικών ασθενειών. Τα έξοδα για είδη που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν μεγαλώνουν, οι διοικήσεις ζητούν από φαντάρους να αγοράζουν μέχρι και καθαριστικά είδη. Σποραδικά, κόβονται οι δωρεάν κάρτες επιβίβασης από φαντάρους που φεύγουν με άδειες. Είναι πραγματικότητα οι ελλείψεις σε πετρέλαιο, ζεστό νερό, ακόμα και η ποσότητα του φαγητού μειώνεται.

Μην αποδεχτείς αυτήν την άθλια κατάσταση. Μην ανεχτείς να πληρώνεις εσύ και η οικογένειά σου το δυσβάστακτο κόστος μιας θητείας, που με επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι γεμάτη αγγαρείες, τρέξιμο και καθόλου ουσιαστική εκπαίδευση.

Μην "ψαρώσεις" στα διάφορα που καλλιεργεί η κυβέρνηση αλλά και οι διοικήσεις. Οτι δήθεν με τις περικοπές θα στριμωχτούμε προσωρινά, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγούμε από το τούνελ και θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη», καλεί η ΚΝΕ.

«Μην ψηφίσεις τα κόμματα που ψηφίζουν τα αφεντικά»

Αποκαλύπτοντας το αντιλαϊκό σενάριο που ξετυλίγεται με τα αντιλαϊκά μέτρα, η ΚΝΕ τονίζει: «Θέλουν υποταγμένους φαντάρους σήμερα και φθηνούς εργαζόμενους αύριο. Αυτό που περιμένει τα παιδιά του λαού μετά την απόλυση είναι μισθοί από 200 έως 400 ευρώ, ανασφάλιστη δουλειά, φτώχεια και εξαθλίωση. Θέλουν να επιβάλουν στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου, φόβο απέναντι στον εργοδότη, μακριά από την οργανωμένη δράση, τα σωματεία, τις κινητοποιήσεις.

Δε μας αξίζει μια ζωή με σκυμμένο κεφάλι, χωρίς απαιτήσεις. Μια στάση ζωής που ο καθένας κοιτά τον εαυτό του, κλείνεται στο καβούκι του, επιλέγει τον ατομικό δρόμο, ψάχνει "βύσμα" ή βολεύεται σε βάρος συναδέλφων του. Υπάρχει πλούσια πείρα και αποτυπώνεται σε κάθε φύλλο του "Οδηγητή", από την αγωνιστική διεκδίκηση για όλα τα θέματα, τη συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη.

Πέταξε στα σκουπίδια τα ψεύτικα ιδεολογήματα περί εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας, πως δήθεν οι Ελληνες πάντα τα κατάφερναν στα δύσκολα χάρη στην ομόνοια. Οι εργάτες και τα αφεντικά ποτέ δεν ήταν μονοιασμένοι. "Εθνική ομοψυχία" σημαίνει υποταγή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην άγρια σφαγή των δικαιωμάτων τους. Σημαίνει ο λαός να λιμοκτονεί από την ανεργία, τους μισθούς - χαρτζιλίκια, τα χαράτσια και οι εφοπλιστές μαζί με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, το στρατό και την εκκλησία, να μοιράζουν φρυγανιές και κουβέρτες. Την ίδια ώρα βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές που θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των εργατών και ζουν μέσα στη χλιδή, με τη συγκυβέρνηση, που είναι το πολιτικό τους προσωπικό, κάνουν σχέδια, εκπαιδεύουν δυνάμεις, παίρνουν κατασταλτικά μέτρα ενάντια στο λαϊκό κίνημα».

Η προκήρυξη της ΚΝΕ κλείνει με το κάλεσμα: «Μην ψηφίσεις τα κόμματα που ψηφίζουν τα αφεντικά. Ψήφο στο ΚΚΕ και συμμετοχή στη διεκδίκηση με τους κομμουνιστές φαντάρους για να δυναμώσει το μέτωπο αντίστασης και ρήξης με το κεφάλαιο και τα Κόμματά του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ