Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
Οργανώνουν νέες κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις, συμπόρευση με ασθενείς και εργαζόμενους και οργάνωση σε κάθε νοσοκομείο και χώρο Πρόνοιας καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και προγραμματίζει τις εξής κινητοποιήσεις:

  • Στις 21/3/2012 11 π.μ. - 3 μ.μ. ανοιχτή συγκέντρωση στον πεζόδρομο στην πλατεία Κοραή και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με ανάλογες πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια.
  • Στις 29/03/2012 5ωρη πανελλαδική στάση εργασίας 10 π.μ. - 3 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη στις 11.30 π.μ. και πορεία διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ. Ανάλογες συγκεντρώσεις και πορείες σε κάθε πόλη.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοια σημειώνει πως η απάντηση πρέπει να έρθει «από τα κάτω» σε κάθε χώρο εργασίας για:

1. Να μη συγχωνευτεί και να μην καταργηθεί ούτε ένα δημόσιο νοσοκομείο και νοσηλευτικό κρεβάτι. Νοσοκομεία ανοιχτά, δωρεάν για τους ανέργους, ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.

2. Καμία απόλυση εργαζόμενου μόνιμου, επικουρικού, συμβασιούχου ή εργαζομένων στους εργολάβους. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι στους εργολάβους.

3. Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους.

4. Να καταργηθούν οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία.

5. Να διαγραφούν τα χρέη από τα στεγαστικά δάνεια για απόκτηση πρώτης κατοικίας για όσους δεν έχουν να πληρώσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ