Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλιμακώνει τον αγώνα για δωρεάν σπουδές

Δέσμευση ότι δε θα διωχθεί από τη σχολή κανένας σπουδαστής που δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα απέσπασαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ της Σίνδου

Από παλιότερη κινητοποίηση για την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ
Από παλιότερη κινητοποίηση για την κατάργηση των διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ
Δίωρη αποχή και δυναμική κινητοποίηση για να μη διακόψει τις σπουδές του κανένας σπουδαστής που δεν μπορεί να πληρώσει τα δίδακτρά του, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πλευρό τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επισιτισμού. Μπροστά στη μαζική αγωνιστική αντίδραση, ο διευθυντής του ΙΕΚ δεσμεύθηκε ότι κανένας από τους 15 σπουδαστές, παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που δεν έχουν πληρώσει τα δίδακτρα δεν θα πεταχτεί έξω από τη σχολή και θα παρακολουθήσουν κανονικά το εξάμηνό τους. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα του ΙΕΚ Σίνδου που συγκροτήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ).

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ της Σίνδου, μαζί με τον ΣΥΣΔΙΕΚ συνεχίζουν τον αγώνα και καλούν τους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και να διεκδικήσουν κατάργηση των διδάκτρων (367 ευρώ το εξάμηνο, 734 ευρώ για τους μετανάστες), δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.

Χτες, μέλη των επιτροπών αγώνα που δρουν στο πλάι του ΣΥΣΔΙΕΚ πραγματοποίησαν περιοδεία σε όλα τα ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης. Μετέφεραν την πείρα από τον αγώνα των σπουδαστών του ΙΕΚ της Σίνδου και κάλεσαν τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους και να συμπορευθούν με τις ταξικές δυνάμεις.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα κινητοποιήσεων και οργάνωσης της πάλης των σπουδαστών ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ (ΣΥΣΔΙΕΚ). Κάλπες στήθηκαν σε όλα τα ΙΕΚ και οι σπουδαστές με τη μαζική συμμετοχή τους ισχυροποίησαν το σύλλογό τους και ανέδειξαν ως εκπροσώπους τους πρωτοπόρους νέους από την πλειοψηφία των σχολών. Συνολικά ψήφισαν 691 σπουδαστές.

Το νέο ΔΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως οι σπουδαστές με τη συμμετοχή και τις συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των εκλογών, έδειξαν και τα καθήκοντα που επιφορτίζουν το νέο ΔΣ, δηλαδή την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα σε κάθε χώρο μέσα από επιτροπές σε όλα τα ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ