Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΜΑΘΙΑ - ΞΑΝΘΗ
Δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών

Από την κινητοποίηση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Από την κινητοποίηση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Με διαδηλώσεις, καταλήψεις και αποχές, οι μαθητές σε Ημαθία και Ξάνθη, παλεύουν ενάντια στην πολιτική που χτυπά το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλειά και καταδικάζει τις οικογένειές τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Χτες οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, στην Ημαθία, προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Δημαρχείο, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, στην οποία υιοθέτησαν το πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. Με συνθήματα όπως «θέλουμε δουλειά, καθηγητές, βιβλία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και το σπίτι και την πολιτική που ευθύνεται γι' αυτήν την κατάσταση. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας, μαζί με τους μαθητές της ΕΠΑΣ, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους τις επόμενες μέρες με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και άλλες δράσεις.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στην Ξάνθη και κορυφώθηκαν σε πρώτη φάση με το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε τη Δευτέρα. Την προηγούμενη βδομάδα, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ, του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις και μαζί με τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ και του 4ου ΓΕΛ, πραγματοποίησαν μαχητικές και μαζικές διαδηλώσεις. Την περασμένη Πέμπτη, με την πρώτη μαζική διαδήλωση, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εμφανίσθηκε να καλεί την εισαγγελία να παρέμβει. Κόντρα στην επιχείρηση τρομοκρατίας, οι μαθητές συνέχισαν και κλιμάκωσαν τον αγώνα τους, έχοντας στο πλευρό τους και εκπαιδευτικούς.

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ξάνθης, χαιρετίζει τους μαθητές που με πολύμορφες κινητοποιήσεις βρέθηκαν στο δρόμο του αγώνα. Δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό τους και θα αντιπαλέψει κάθε απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους. Επίσης, καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην περάσουν απουσίες για τη συμμετοχή μαθητών σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ