Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να μην κλείσει η σχολή τουριστικής εκπαίδευσης στην Κέρκυρα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Από την πρόσφατη μαζική κινητοποίηση στην Κέρκυρα ενάντια στο κλείσιμο της σχολής
Από την πρόσφατη μαζική κινητοποίηση στην Κέρκυρα ενάντια στο κλείσιμο της σχολής
«Να μην κλείσει επ' ουδενί η Σχολή του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) στην Κέρκυρα», ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Χαραλάμπους. Οπως εξηγεί ο βουλευτής: «Ανάστατη είναι όλη η κερκυραϊκή κοινωνία, ενώ οι μαθητές της Σχολής του ΟΤΕΚ αλλά και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκαν την είδηση πως το ΥΠΠΟΤ προτίθεται να κλείσει τις Σχολές του ΟΤΕΚ στην Κέρκυρα, στη Θράκη και στο Ναύπλιο προφασιζόμενο λόγους οικονομικούς.

Το εκπαιδευτήριο του ΟΤΕΚ στην Κέρκυρα δραστηριοποιείται από το 1976 προάγοντας την Τουριστική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα (Επαγγελματικές Σχολές, ΙΕΚ, Σχολή Ξεναγών και Τμήματα Μετεκπαίδευσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων). Στο διάστημα αυτό αποφοίτησαν χιλιάδες μαθητές και καταρτιζόμενοι, αφού κάθε χρόνο φοιτούν στη Σχολή περίπου 300 μαθητές, από τους οποίους οι 100 σαν οικότροφοι, στελεχώνοντας τον ευρύτερο τομέα του τουρισμού και προάγοντας την προσφορά υπηρεσιών.

Γίνεται φανερό μετά από όλα αυτά πως το κλείσιμο της Σχολής του ΟΤΕΚ Κέρκυρας - της Κέρκυρας που διατυμπανίζεται, μάλιστα σαν η "ναυαρχίδα" του τουρισμού της χώρας μας! - είναι μεθοδευμένο από τη μαύρη συγκυβέρνηση, προκειμένου να εξωθηθούν οι σπουδαστές να αναζητήσουν τουριστική εκπαίδευση σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Για άλλη μια φορά θα την πληρώσουν τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν για δίδακτρα, ούτε για να πληρώνουν νοίκια και διατροφή μακριά από τα σπίτια τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει, ούτως ώστε όχι μόνο να μην κλείσουν οι Σχολές του ΟΤΕΚ, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που τις ταλανίζουν (αύξηση των κονδυλίων λειτουργίας, επαρκές διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, έγκαιρη έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 15 Οκτωβρίου, αναβάθμιση των οικοτροφείων με σύγχρονους όρους υγιεινής, καθαριότητας και φύλαξης κ.λ.π.) να λυθούν άμεσα και οριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ