Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Στον αέρα» οι εποχικοί πυροσβέστες

Κατάργηση οργανικών θέσεων και αβέβαιο μέλλον για τους εποχικούς πυροσβέστες! Αυτή είναι η πολιτική δασοπροστασίας της κυβέρνησης όπως την περιέγραψε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ε. Οθωνας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, στην τοποθέτησή του, απαίτησε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με πυροσβέστες πλήρους απασχόλησης, τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και σαφείς απαντήσεις για το μέλλον των 5.500 συμβασιούχων εποχικών δασοπυροσβεστών.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υφυπουργός, «ο νόμος περί 5ετούς θητείας λέει ότι οι θέσεις εποχικών θεσπίζονται σε βάρος των οργανικών θέσεων», στηρίζοντας τη λογική της συρρίκνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ προϊδέασε για νέες απολύσεις εποχικών πυροσβεστών, αναφέροντας ότι οι 3.500 προσληφθέντες δασοπυροσβέστες «εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στον προϋπολογισμό του πυροσβεστικού σώματος, υπερβάσεις, μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούνται ως εποχικοί». Συνολικά, υποστήριξε ότι οι δαπάνες για την πυροπροστασία «εξορθολογίζονται. Αυτή είναι μια απόφαση ειλημμένη για να μην ξοδεύονται δυνάμεις και χρήματα».

«Ενα ακόμα θύμα των μνημονίων είναι και τα δάση», τόνισε ο Αντ. Σκυλλάκος, θυμίζοντας πως «μέχρι πέρυσι εργάζονταν σαν συμβασιούχοι 5.500 εποχιακοί δασοπυροσβέστες. Κάνατε διαγωνισμό και προσλήφθηκαν 3.500 και 2.000 έμειναν στον αέρα», θέτοντας το ερώτημα του «τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους». Σημείωσε πως «δεν είναι δυνατόν να μειωθεί κατά 2.000 το προσωπικό», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το ότι «καταργείτε οργανικές θέσεις από την πυροσβεστική», τη στιγμή που «λείπουν 4.000 άτομα». Παράλληλα, πρότεινε «να υπάρχει ενιαίος δημόσιος φορέας δασοπροστασίας», αφού «όλοι οι μαζικοί φορείς το προτείνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ