Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Κορυφώνεται η κόντρα εξουσίας

Κορυφώνεται η μάχη εξουσίας μεταξύ κυβέρνησης και ποδοσφαιρικών φορέων. Χθες - όπως ήταν αναμενόμενο - η ΓΣ της Super League έκανε αποδεκτή την «έγγραφη εντολή» της ΕΠΟ για απάλειψη της διάταξης που νομιμοποιούσε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η διοργανώτρια στο άρθρο 5 ρητά ανέφερε ότι για να γίνει δεκτό μέλος στο Συνεταιρισμό και να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα θα έπρεπε να έχει το πιστοποιητικό της ΕΕΑ. Ετσι - ντε φάκτο - αναγνώριζε (και εμμέσως η ΕΠΟ που το είχε δεχτεί) το ρόλο και τις αρμοδιότητες της. Τώρα (μετά από 10 χρόνια) η ομοσπονδία «ανακάλυψε» ότι η ΕΕΑ αντίκειται στα ζητούμενα της UEFA και παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Και εκτός των άλλων (σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της Super League) η ΕΠΟ ζήτησε «συμμόρφωση με την από 21/2/2012 έγγραφη εντολή της». Χθες λοιπόν, «η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα όπως τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού ως εξής: "Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ"».

Επίσης, το ΔΣ του Συνεταιρισμού εξουσιοδότησε επιτροπή (πρόεδρος, εκπρόσωποι ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ, ΟΦΗ) «να συναντηθούν άμεσα με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας σε ανώτατο επίπεδο, προκειμένου να συζητηθούν» ρύθμιση φορολογικών θεμάτων, οριστικοποίηση σύμβασης ανταποδοτικής χορηγίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ...

  • Λιγο μετά την ανακοίνωση της Super League ο γγΑ Π. Μπιτσαξής πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση του κάλεσε την Λίγκα να συμμορφωθεί με τους νόμους.
  • Σε ναό του τζόγου θέλουν να μετατρέψουν τα γήπεδα οι ΠΑΕ, με στόχο μια ακόμα πηγή εσόδων... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γαύρος» η Super League, έχει ζητήσει από την ΟΠΑΠ ΑΕ να γίνουν ειδικοί χώροι στα γήπεδα και να τοποθετηθούν «φρουτάκια»!.. Υπολογίζοντας ότι μόνο από ένα κατάστημα με 25 μηχανήματα οι ΠΑΕ θα εισπράττουν περίπου 1.5 εκατ. ευρώ...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ