Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις απέναντι στο εγκληματικό νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», που νομιμοποιεί τη χρήση, προμήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και ιδιωτικοποιεί την πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη.

Οι Σύλλογοι Γονέων του 6ου Λυκείου Ιλίου και του Μουσικού Σχολείου Ιλίου διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Στέκι «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανούριος, Ιλιον), απαιτώντας την άμεση απόσυρση του εγκληματικού νομοσχεδίου. «Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών μάς αφορά όλους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Θα είναι βαριά ήττα και μεγάλη υποχώρηση, έγκλημα απέναντι στους μαθητές και τα παιδιά μας αν αποδεχθούμε τα ιδεολογήματα της νομιμοποίησης και την ίδια τη νομιμοποίηση», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση.

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου απαιτεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας σε ψήφισμά του: «Το νομοσχέδιο "Κώδικας Ναρκωτικών", που συζητιέται στη Βουλή, προσπαθεί να φέρει άλλο ένα πλήγμα στην εργατική τάξη, στους αγώνες και την ποιότητα ζωής της. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με επείγουσες διαδικασίες θέλει να περάσει το Ν/Σ που θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην εξάρτηση από τα ναρκωτικά και θα πολλαπλασιάζει το εμπόριο και τη διακίνηση του λευκού θανάτου».

Με ψήφισμά του ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς (ΑΚΟΛ) εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών», καθώς το περιεχόμενό του «δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, στα ήδη οξυμένα, από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Γι' αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις ομάδες, στους φορείς και τις κινήσεις πολιτών, που αντιστέκονται και πρωτοστατούν σ' ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη και προστασία των νέων από τη μάστιγα των εξαρτησιογόνων ουσιών. Με δεδομένο ότι ο αθλητισμός είναι ένα μέσο πρόληψης, ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να ενθαρρύνουν και να προτρέψουν τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό». Παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του στα εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους και απαιτεί «άμεσα τη λειτουργία στην πόλη μας συμβουλευτικού σταθμού, καθώς και τη δημιουργία κέντρου στεγνού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ