Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «INTRACOM DEFENSE»
Νέα απεργία χτες για 4η συνεχόμενη μέρα

Μια ακόμα σημαντική μάχη έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Intracom Defense» του Ομίλου «Intracom» που πραγματοποίησαν και νέα απεργία με καθολική συμμετοχή για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπής 4ήμερη απασχόληση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η εργοδοσία του Ομίλου από τον προηγούμενο χρόνο έχει επιβάλει μείωση μισθών στο σύνολο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του με την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Και χτες από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι έδωσαν μαζικό «παρών» έξω από τις πύλες της επιχείρησης για την περιφρούρηση της απεργίας τους που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο αγώνας συνεχίζεται με νέα απεργία μεθαύριο Δευτέρα 23 Γενάρη, όπως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στην τελευταία γενική τους συνέλευση.

Χτες, κατά τη διάρκεια της απεργίας οι απεργοί ενέκριναν ψήφισμα το οποίο και απευθύνουν στους εργαζόμενους όλου του Ομίλου και αναφέρουν: «Οι εργαζόμενοι στην IntracomDefense Electronics απεργούμε για 4η μέρα και συνεχίζουμε, με καθολική συμμετοχή και μαζική παρουσία στην περιφρούρηση ενάντια στις βαριές μειώσεις μισθών που μας ανακοίνωσε η εργοδοσία».

Οι εργαζόμενοι στο ψήφισμά τους υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης επίθεσης. Βλέπουμε ότι τα 4ήμερα επιβάλλονται και αλλού. Οτι οι εργοδότες μειώνουν τους μισθούς. Βλέπουμε ότι έχουν εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες. Είναι συνεννοημένοι. Αφού για χρόνια άρμεξαν δισεκατομμύρια από την εργασία μας, τώρα προχωρούν πιο επιθετικά για να μπορούν να μας αρμέγουν ακόμα πιο πολύ. Συνεπώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά ο σκληρός και ο επίμονος αγώνας. Είναι ο δρόμος που δείχνουν με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, στο ΑΛΤΕΡ, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ, στο Γερολυμάτο και τόσοι άλλοι που μπαίνουν καθημερινά στον αγώνα για τα δίκια τους. Ο αγώνας των εργαζομένων στην Defense είναι κοινός με όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ